Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Васко Василев отменя лятното си турне в България

Концертът в зала 1 на НДК през декември остава в афиша

Васко Василев с маска с емблемата на „Ковънт Гардън“. Снимка: Личен архив - Васко Василев отменя лятното си турне в България

Васко Василев с маска с емблемата на „Ковънт Гардън“. Снимка: Личен архив

Турнето на цигуларя Васко Василев из България през юни „Passion Flamenca“ няма да се състои, обявиха организаторите му. Падат концертите в Пловдив, Плевен, Варна, Разград, Силистра и Севлиево заради сложната епидемиологична ситуация в страната. Сумите от продадените билети ще бъдат възстановени на публиката.

Концертът на музиканта в София преди Коледа в зала 1 на НДК остава с непроменена дата – 21 декември. Билетите за него остават в продажба.

За мен като артист, както и за екипа ми, е най-важно да бъдем отговорни към публиката и да не допринасяме към допълнителното излагане на опасност здравето на хората, каквото е провеждането на концерт в почти непроменени условия от преди карантината – казва Василев в обръщение към почитателите си. – Вярвам, че всичко ще придобие нова форма на работа при организацията на концертите и е необходимо време за изграждане на нови схеми за настаняване на публиката, за адекватното редуциране на капацитетите на отделните зали, повече обмисляне на рисковете със залите на закрито и климатичните им системи, по-ясни и обмислени правила, които да гарантират спокойствието на всеки. Отделно намирам за некоректно да задържаме парите на хората повече от година. Вярвам, че когато всичко стане по-сигурно и ясно, ще мога да се върна с огромно вълнение във всеки един от тези градове и да наваксаме с радост пропуснатото с публиката.

Крайният срок за връщането на билетите е 30 юни 2020 г.

Процедурата по връщане е следната: всеки закупен билет може да бъде върнат в обекта, от който е продаден, и сумата ще бъде напълно възстановена. В случай, че билетът е купен и платен онлайн, един от вариантите е да билетът да бъде изпратен по „Спиди“ или „Еконт“ до адрес ул. „Тодорини кукли“ № 4 и в рамките на 7 работни дни сумата ще бъде възстановена по кредитната карта на притежателя ѝ.

Другият вариант е с наложен платеж или по банкова сметка – билетите трябва да бъдат върнати по пощата (чрез „Спиди“ или „Еконт“ до ул. „Тодорини кукли“ 4) заедно с посочен номер на банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, име на титуляра ѝ и телефон за връзка.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах