Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Васко Василев с орден „Св. св. Кирил и Методий“

Държавно отличие получи и художникът Свилен Блажев

В приветствието си към наградените президентът Росен Плевнелиев ги определи като „творци на едно по-добро бъдеще за България“. Снимка: БГНЕС - Васко Василев с орден „Св. св. Кирил и Методий“

В приветствието си към наградените президентът Росен Плевнелиев ги определи като „творци на едно по-добро бъдеще за България“. Снимка: БГНЕС

Цигуларят Васко Василев получи орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен на церемония в Гербовата зала на президентството в четвъртък. За своите заслуги към културата и изкуството държавно отличие от Росен Плевнелиев получи и художникът Свилен Блажев.

Орден „Стара планина“ I степен, най-високият по ранг, получиха специалистът в областта на електротехниката проф. Енчо Попов и детският хирург проф. Огнян Бранков.

В приветствието си към наградените президентът Росен Плевнелиев ги определи като „творци на едно по-добро бъдеще за България“.

„Вие сте достоен пример за подражание за нашите деца, за всички, които търсят правилния път – каза държавният глава. – Вие ни показвате, че в медицината, в точните науки, в музиката, в цветовете на картините, навсякъде, има богата палитра от възможности за успех и за вдъхновение. Във ваше лице ние разпознаваме своя съвременен елит, от чийто ум, опит и с устрем, искаме да се поучим и да следваме.“

За заслуги към България в областта на денталната медицина с орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен бе удостоен академик чл.-кор. проф. д-р Николай Попов, а в областта на образованието и науката – проф. Камен Велев.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах