Васко Василев свири „Зимата” на Вивалди на връх Тодорка

Музикантът изпълнява на минус 24 градуса на цигулка Калкани от 1714 г. (видео)

Вместо щеки, Васко Василев държи лък за цигулка при спускането си по пистата. Снимка: Стопкадър - Васко Василев свири „Зимата” на Вивалди на връх Тодорка

Вместо щеки, Васко Василев държи лък за цигулка при спускането си по пистата. Снимка: Стопкадър

Цигуларят Васко Василев изсвири „Зимата” на Вивалди на 2525 м. надморска височина за реклама на Световното младежко първенство по ски, съобщи самият музикант във Фейсбук. На минус 24 градуса температура е прозвучала цигулката Калкани от 1714 г., на която свири солистът на „Ковънт Гардън“.

Клипът е заснет преди изгрев и е реклама не само за спортното събитие, но и за България.

Видеото, разпространено точно в 12 часа по обяд на 26 февруари, разкрива спиращи дъха гледки от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, местност „Платото”, „Бъндеришка поляна”, Банско.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах