Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Васко Василев за цигуларя в подлеза: Желая му успех, независимо от сцената

Никога не съм предизвиквал такъв медиен интерес по повод концерт или турне, коментира концерт-майсторът на Кралската опера в Лондон

Васко Василев в момента е в Чехия. Снимка: Личен архив - Васко Василев за цигуларя в подлеза: Желая му успех, независимо от сцената

Васко Василев в момента е в Чехия. Снимка: Личен архив

„Желая от сърце успех и късмет на момчето от подлеза, както и на всеки музикант, независимо на каква сцена е избрал да се изявява“, написа Васко Василев в края на един ден, в който името му бе сред най-четените новини в интернет.

Снимка с текст „Васко Василев в подлеза на Софийския университет“ предизвика във вторник вълна от коментари във Фейсбук. Появиха се хиляди предположения за причината на този необичаен концерт и мястото, на което се провежда… докато пиарът на Василев – Петя Иванова – не обясни, че музикантът в подлеза на Ректората няма как да е Васко, защото по същото време той имаше концерти в Полша (бел. ред. – ден по-късно цигуларят вече бе в Чехия).

Вижте още: ВАСКО ВАСИЛЕВ СВИРИ В ПОДЛЕЗА НА РЕКТОРАТА?

Часове по-късно самият Васко Василев коментира случая в страницата си във Фейсбук. Той споделя учудването си от огромния медиен интерес и отбелязва, че никога досега не е успявал да предизвика такъв по повод концерт или турне.

Вижте още: ТОДОР СТОЯНОВ, ЦИГУЛАРЯТ ОТ ПОДЛЕЗА НА РЕКТОРАТА

Междувременно в Полша Василев е станал обект на престъпление – лаптопът му е бил хакнат, след което му е бил поискан откуп за отключването му.

Ето какво е написал музикантът във Фейсбук: 

„Понякога се оказва, че си последният, който разбира къде си бил през деня и какво си правил… След приключенско пътуване от Полша до Чехия, след хакнат лаптоп и искане на откуп за нова парола за отключването му, се оказа, че… съм свирил в подлеза на Софийския университет… И това, докато съм се разхождал в Прага.

Благодаря на всички за огромния медиен интерес, който досега никога не съм успявал да предизвикам по повод на концерт или турне, но най-вече благодаря на хората за милите думи. Желая от сърце успех и късмет на момчето от подлеза, както и на всеки музикант, независимо на каква сцена е избрал да се изявява.

Чакам с нетърпение концерта ни този месец на 25-и в ресторант „Лебед“ в Панчарево, както и в зала 1, НДК, на 10-и декември, където обещавам да участвам лично“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg