VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Възхвала на лошия вкус и иронията в „Мет“ (снимки)

Най-голямото модно събитие в Ню Йорк събра някои от най-популярните лица от киното, телевизията и подиума

Лейди Гага предизвика изненада още с пристигането си на „Мет“ галата. Снимка: БГНЕС/EPA/JUSTIN LANE - Възхвала на лошия вкус и иронията в „Мет“ (снимки)

Лейди Гага предизвика изненада още с пристигането си на „Мет“ галата. Снимка: БГНЕС/EPA/JUSTIN LANE

Дойде и това време от годината – за най-голямото модно събитие в календара на Ню Йорк, „Мет“ галата, благотворителното събитие на отдела за Изкуството на костюма в музея „Метрополитън“. Прочуто с гостите си, изключително скъпите билети и екстравагантните облекла, тази година темата на събитието бе „Камп: Бележки за мода“, което съвпада с предстояща изложба в „Мет“, вдъхновена от есето „Бележки за камп“ на фотографката Сюзан Зонтаг.

Камп е понятие за естетика, в която нещо се харесва поради лошия си вкус или иронична стойност. Когато за първи път терминът се появява през 1909 г., той се ползва за позоваване на демонстрация, преувеличение, засягане, театралничене, женствено или хомосексуално поведение.

Подобна е темата на облеклата и на „Мет“ галата – те трябваше да са базирани на „ирония, хумор, пародия, пастиш, театралност и преувеличение“.

И за да демонстира как се прави, още в началото на вечерта се появи Лейди Гага – в огромна розова рокля, която съвсем не бе това, каквото изглеждаше на пръв поглед.

Америка за България

Лейди Гага при появата си. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Под розовата рокля се появи елегантна черна… Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Но и тя криеше изненади… Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Във финалния си аутфит Лейди Гага не се посвени да дефилира дълго пред фотографите. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Сред гостите бяха още тенисистката Серена Уилямс, актрисата Лупита Нгого, актьорът Езра Милър (впечатлил с макиажа си), семейство Кардашиян, певицата Кейти Пери, Бенедикт Къмбърбач, звездата от „Игра на тронове“ Софи Търнър със съпруга си Джо Джонас, Селин Дион, Нина Добрев и много други.

Джарет Лето пък показа странна форма на раздвоение на личността…

Предлагаме ви още от най-атрактивните гости на „Мет“ галата.

Били Портър. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Баз Лурман. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Селин Дион. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Кейти Пери. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Наоми Кембъл. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Джулиан Мур. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

Дженифър Лопес. Снимка: БНГЕС/ЕПA/JUSTIN LANE

1 2 3Следваща страница

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg