POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Възмездяват с овце семействата на мобилизираните в Сибир

Където овцете не достигат, раздават картофи

Москва, 29 септември 2022 г., служба за набор по време на частичната военна мобилизация в Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Възмездяват с овце семействата на мобилизираните в Сибир

Москва, 29 септември 2022 г., служба за набор по време на частичната военна мобилизация в Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Овца срещу мобилизиран мъж раздават властите в сибирската руска република Тува, съобщава пресслужбата на регионалното правителство. Всяко семейство има право да получи по една овца или овен, независимо колко мобилизирани има в него.

Там, където овцете не достигат, на семействата на мобилизираните раздават картофи. В местните кметства вече са доставени зеле и брашно за раздаване.

В района Барун-Хемчин на семейството на един мобилизиран са донесли въглища, а в Шагонар ще възмездяват за призованите мъже с дърва за горене. Ако в семействата има деца под 17 години, ще им се дават и по 5 хил. рубли (малко над 100 евро), уточнява сайтът „Сибир Реалии“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС