Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вчера Олдман оплю евреите в Холивуд, днес им се извинява

Дълбоко съжалявам за коментарите, които направих, покая се актьорът

"Всъщност аз имам изключителен афинитет към евреите като народ", заяви Гари Олдман.  - Вчера Олдман оплю евреите в Холивуд, днес им се извинява

"Всъщност аз имам изключителен афинитет към евреите като народ", заяви Гари Олдман.

И Гари Олдман попадна в омагьосания кръг на безкрайните извинения, които властват в Холивуд.

Преди дни излезе интервюто му в американското издание на списание „Плейбой”, в което той осъди Меката на киното за това, че в нея властва лицемерие и че е управлявана от евреи, днес английският актьор се извинява писмено.

Веднага след появата на броя директорът на Лигата срещу клеветата в Америка Абрахам Фоксман разкритикува коментарите на Гари Олдман за това кой управлява Холивуд и препоръча на Олдман „да бъде по-разсъдлив и да не е толкова лековерен в изричането на твърдение, че евреите контролират Холивуд”.

Малко след това актьорът написа извинително писмо, в което се казва:

”Уважаеми господа от Лигата срещу клеветата, дълбоко съжалявам за коментарите, които направих наскоро, с които обидих много евреи. Разбрах колко драстични може да бъдат думите, напечатани върху хартия и как те може да подпомогнат утвърждаването на един фалшив стереотип. Всичко, което допринася за налагането му, е недопустимо, в това число и моите думи.

Ако ме бяха попитали по време на интервюто какво точно стои за тях, щях да отговоря, че съм под въздействието на написаното в суперкнигата на Нийл Габлър, отнасяща се за евреите и шоубизнеса – „Тяхната собствена империя: как евреите измислиха Холивуд”. Фактът е, че моята кариера е изключително задължена на хората, които управляват този бизнес.

Надявам се, че ще уважите искреното и сърдечното ми извинение и това, че имам изключителен афинитет към евреите като народ и към тези, които са в живота ми. Народ, който е преследван през вековете, е първият, чул гласа на Господ. Затова е богоизбраният народ.

Бих искал да се подпиша с “Шалом Алейхем” (от иврит – мир вам – бел.ред.), но предвид обстоятелствата, може би днес нямам правото да използвам тази фраза. Затова ще ви пожелая мир и спокойствие.”

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg