СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вдъхновен от Артър Милър, донесъл „Оскар“ на Иран

„Търговският пътник“ на Асгар Фархади с прожекции в „Люмиер“

„Търговският пътник“ разказва за двойка, чиито отношения се обтягат след изпълнението им в спектакъла „Смъртта на търговския пътник“, по пиесата на Артър Милър. - Вдъхновен от Артър Милър, донесъл „Оскар“ на Иран

„Търговският пътник“ разказва за двойка, чиито отношения се обтягат след изпълнението им в спектакъла „Смъртта на търговския пътник“, по пиесата на Артър Милър.

„Търговският пътник“ на Асгар Фархади, носител на „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм през 2017-а, ще бъде представен пред българска публика. На 25 и 28 септември заглавието ще бъде излъчено в кино „Люмиер“, и двете прожекции са от 19 часа.

„Търговският пътник“ разказва за двойка, чиито отношения се обтягат след изпълнението им в спектакъла „Смъртта на търговския пътник“, по пиесата на Артър Милър.

Принудени да изоставят срутващата им се къща, Ранаа и Емад наемат апартамент от техен колега-актьор. Те не знаят, че предишната му наемателка е била лека жена с много клиенти. Един от тях идва през нощта, когато Ранаа е сама и е в банята… Изнасилването преобръща живота на младата иранска двойка, а Емад търси отмъщение.

Асгар Фархади е режисьор и сценарист на „Търговският пътник“. В ролите са Шахаб Хосейни, Таранех Алидости, Бабак Карими. Освен „Оскар“-а, филмът има и две награди от кинофестивала в Кан миналата година – за най-добър сценарий и най-добър актьор, както и номинация за „Златна палма“. Номиниран бе още за „Златен глобус“, за чуждоезичен филм.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

ПИРформанс

ДС