Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вдъхновен от Хитлер в борбата за чиста магьосническа раса?

Нов трейлър на „Фантастични животни 2” (видео)

Някои детайли около борбата на Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) за чиста магьосническа раса звучат познато, защото са се случвали с друг майстор на черната магия – Адолф Хитлер. - Вдъхновен от Хитлер в борбата за чиста магьосническа раса?

Някои детайли около борбата на Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) за чиста магьосническа раса звучат познато, защото са се случвали с друг майстор на черната магия – Адолф Хитлер.

„Магията цъфти само в необичайните души“, твърди черният магьосник Гелърт Гринделвалд, чиито престъпления ще са в основата на втория филм от общо пет в поредицата „Фантастични животни“. Вторият трейлър на продължението ни среща лице в лице с белокосия злодей Гринделвалд (Джони Деп).

Приключенията на малкия магьосник Хари Потър свършиха преди седем години, но магията на Джоан К. Роулинг няма изчерпване. Доказаха го 814-те млн. долара приходи от първия филм „Фантастични животни” (2016). Въпреки това той не успя да надскочи очакваната печалба от 1 млрд., постижение на „Хари Потър и даровете на смъртта”. Вероятно поради тази причина „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” съвсем целенасочено търси разширение на фен базата на Хари, Хърмаяни и Рон и се хвърля все по-дълбоко в митологията на магьосническите филми, създавайки повече паралели между двете продукции.

Всяко приключение от „Фантастичните животни” отвежда зрителите в различен град – миналата година видяхме Ню Йорк от 1926 г., а сега се пренасяме в Париж от 1927 г. Първите кадри от 3-минутния трейлър ни връщат в познатия „Хогуортс” – действието обаче няма да се развива там, училището за магия е само отправна точка на настоящата история.  В „Хогуортс” младият професор Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу) преподава на група ученици, сред които е и младият Нют Скамандър (Еди Редмейн). Упражняват се в магическо преодоляване на страховете, а Нют разсмива целия клас със своя най-голям ужас – бюро, тъй като най-много го е страх да работи в офис (съвсем различно е чувството работата ти да е събрана в мистериозно куфарче).

Освен много, много магия, новият трейлър вещае война. След като Гринделвалд е избягал от затвора, той започва да прави това, което злодеите по принцип правят – и започва да събира армия. Целта е установяването на световен диктат над магьосническия свят, но съществува малка пречка пред иначе грандиозния му план. Няколкото милиона нищо неподозиращи мъгъли трябва да бъдат изтребени до крак.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Както изглежда, това ще е само началото на престъпленията на Гринделвалд – от книгите се знае, че Дъмбълдор побеждава злодея чак през 1945 г., тоест можем да очакваме появата на Деп и в следващите филми. Някои от феновете правилно отбелязаха подозрителното струпване на съвпадения – злодей, който се стреми към чиста магьосническа раса и за целта иска изтреблението на всички, които не са магьосници, но бива победен чак през 1945 г… Ако звучи познато, това е защото се е случвало, само че с друг майстор на черната магия – Адолф Хитлер.

След като вече стана ясно от самата Роулинг, че Дъмбълдор е имал романтични чувства към Гринделвалд (преди последният да получи авторитарни наклонности), във видеото виждаме Албус, който обяснява на Нют, че не може да направи нищо срещу Гринделвалд. Затова тази задача трябва да поеме ученикът със страх от бюра.

„Ако бях на твое място, вероятно щях да откажа. Късно е. Лека нощ, Нют!” са последните думи на Дъмбълдор, преди да изчезне в нощта в кълбо от магьосническа маса.

Феновете се питат дали вторият филм от „Фантастични животни” ще се занимае със сексуалността на бъдещия директор на „Хогуортс”, но от продукцията засега не дават индикации за това.

Във филма ще видим бившата голяма любов на Нют и настояща годеница на брат му Тезей, Лета Лестранж (Зоуи Кравиц) – нейният образ беше загатнат в първия филм. В поредицата за Хари Потър Белатрикс Лестранж е персонажът на Хелена Бонъм Картър – фанатичната последователка на лорд Волдемор, лежала в „Азкабан” за използването на забраненото заклинание „Круциатус” срещу родителите на Невил Лонгботъм.

В последните сцени от видеото се появява бледолико същество, прилично на призрак. Първото предположение, че това е роднина на Миртъл, не бива да ви подвежда – всъщност това е алхимикът Никълъс Фламел (Бронтис Ходоровски), създал философския камък. В първия филм за Хари Потър Волдемор търсеше камъка, а във „Фантастичните животни” по следите му ще се отправи Гринделвалд.

„Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” тръгва по екраните 16 ноември тази година.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах