Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Вдигат арт инсталации и около езерото „Дружба“ в София

Столична община обявява конкурс за новата локация за съвременно изкуство на открито

Инсталацията „Един човек“ на Венелин Шурелов, която се издига на мястото на бившия мавзолей. Снимка: „Площад Славейков“ - Вдигат арт инсталации и около езерото „Дружба“ в София

Инсталацията „Един човек“ на Венелин Шурелов, която се издига на мястото на бившия мавзолей. Снимка: „Площад Славейков“

Две временни художествени инсталации ще се появят в парка около езерото „Дружба“ в квартал „Дружба 1“ през идната година. Новата локация за съвременно изкуство на открито е част от направление „Открито“ на Програма „Навън“ на Столичната община.

Инсталациите ще бъдат избрани чрез конкурс, предложенията за който може да се изпращат между 1 и 22 ноември. Новото направление е създадено с цел популяризиране на съвременното изкуство в периферни и нетипични като терен за изкуство зони. Ще бъдат финансирани до два проекта за реализация на творческата идея в рамките на 17 000 лв. за всеки един.

Предложенията може да идват от българи, както и от чуждестранни автори, които постоянно пребивават в България. Кандидатстването е отворено за визуални артисти, архитекти, дизайнери и други творци с опит в съвременното изкуство и изкуството в публично пространство, без ограничение на възрастта.

Повече подробности за кандидатстването може да видите тук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах