Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вдигат паметник на Александър Невски в Мариупол

Руснаците започват „възстановителни действия” в разрушения от тях самите украински град

Разрушения при руски обстрел драматичен театър в Мариупол. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Вдигат паметник на Александър Невски в Мариупол

Разрушения при руски обстрел драматичен театър в Мариупол. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Паметник на Александър Невски ще бъде издигнат в Мариупол, гласи съобщение на официалния сайт на градската администрация на Санкт Петербург. Това е едно от първите действия, които руските власти ще предприемат в опитите си да възстановят разрушения от тях самите град. Паметникът на руския княз завоевател ще бъде специално осветен.

В плановете на санкт-петербургската администрация се предвижда и построяването на нов „академичен руски драматичен театър“ на мястото на разрушения Мариуполски театър, където след попадение на руска ракета загинаха повече от 300 души. Ще бъде възстановен по руски план и „Паркът за 50-годишнината от победата“.

Княз Александър Невски не за пръв път се разглежда като основна фигура за пропаганда във връзка с войната в Украйна. В началото на август Кремъл спусна указания до държавните медии, в които ги съветва да сравняват Путин с новгородския княз, а войната в Украйна – с битката при Нева и покръстването на Русия.

Вижте още: УКАЗАНИЯ ЗА МЕДИИТЕ: ПУТИН Е КАТО АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ И ПО-ДОБЪР ОТ СТАЛИН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС