Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вдигат статуя на конник край НДК

Творбата на проф. Емил Попов е част от предстояща негова изложба, но става част от парка към Двореца на културата

Детайл от статуя на кон - част от изложбата на проф. Емил Попов в НДК. Творбата „Конник“ ще бъде поставена пред вход А3 в деня на откриването не експозицията, 18 октомври. Снимка: НДК  - Вдигат статуя на конник край НДК

Детайл от статуя на кон - част от изложбата на проф. Емил Попов в НДК. Творбата „Конник“ ще бъде поставена пред вход А3 в деня на откриването не експозицията, 18 октомври. Снимка: НДК

Нова статуя ще краси парка край НДК – на конник, дело на проф. Емил Попов. Творбата ще бъде поставена пред вход А3 на Двореца на културата, където на 18 октомври ще бъде открита изложба на скулптора в Мраморното фоайе.

Конникът е отлят от гипсов оригинал, създаден 1987-88 г. Скулптурата е изпълнена от месинг и е с размери, доближаващи се до естествената големина на изобразените човек и животно. Изложбата на проф. Попов, озаглавена „Проекти и други“, е част от третото издание на „Салон на галериите“. След края на изложбата скулптурата ще бъде дарена на Двореца на културата.

НДК притежава и друга творба, дело на Емил Попов – релеф, създаден в съавторство с Ангел Станев за откриването на сградата през 1981 г.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах