Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вдовицата на Хънтър Томпсън върна рогата, откраднати от Хемингуей

През 1964 г. основателят на гонзо-журналистиката посетил дома на нобелиста и не могъл да се сдържи да не прибере трофея

Рогата от лос бяха върнати в семейство Хемингуей - 52 години след като са били откраднати от Хънтър Томпсън. На снимката Анита Томпсън е втората от ляво надясно (с бялото сако). Снимка: Инстаграм  - Вдовицата на Хънтър Томпсън върна рогата, откраднати от Хемингуей

Рогата от лос бяха върнати в семейство Хемингуей - 52 години след като са били откраднати от Хънтър Томпсън. На снимката Анита Томпсън е втората от ляво надясно (с бялото сако). Снимка: Инстаграм

Вдовицата на журналиста и писател Хънтър С. Томпсън (обезсмъртен от Джони Деп в „Страх и омраза в Лас Вегас“ на Тери Гилиъм), Анита, е върнала на потомците на Ърнест Хемингуей еленовите рога, откраднати от нейния съпруг през 1964 г. от дома на носителя на Нобелова награда за литература, съобщава „Гардиън“.

По думите на Анита Томпсън, мъжът й е посетил имота на Хемингуей в град Кетчъм, щат Айдахо, през 1964-а, три години след като авторът на „Старецът и морето“ сложи край на живота си с ловната си пушка. Целта на посещението на Томпсън била да събере материали за есето „Какво привлече Хемингуей в Кетмъм?“

Хънтър Томпсън

Хънтър Томпсън

Томпсън разказва, че в дома на Хемингуей съпругът й изпаднал в такава възбуда, че не могъл да се сдържи да не открадне чифта рога от лос, за които пише и в есето си. Основателят на гонзо-журналистиката смятал да закачи похитения ловен трофей гаража си, но цял живот се срамувал от постъпката си и искал да върне рогата на потомците на писателя.

„Хънтър и аз планиахме да посетим къщата на Хемингуей в Кетчъм и тихомълком да оставим там рогата, но това не успяхме да го направим“, споделя вдовицата на журналиста.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Както Хемингуей, така и Хънтър Томпсън сам слага край на живота си. Застрелва се на 20 февруари 2005 г. Най-известното произведение на Томпсън е романът „Страх и омраза в Лас Вегас“.

Вижте още: ХЕМИНГУЕЙ, КГБ И КОТКИТЕ С ШЕСТ ПРЪСТА

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах