Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вече никой не скърби за Тупак, пада мюзикълът, вдъхновен от него

Рапърът Тупак Шакур бе застрелян на 13 септември 1996 г. - Вече никой не скърби за Тупак, пада мюзикълът, вдъхновен от него

Рапърът Тупак Шакур бе застрелян на 13 септември 1996 г.

След катастрофална липса на интерес от страна на зрителите и лоши ревюта, рап мюзикълът „Крещя, ако може да ме чуете”, вдъхновен от текстовете на песни и стихове, написани от Тупак Шакур, ще бъде свален от сцената на Бродуей в неделя. Това става почти месец след премиерата му.

”Крещя, ако може да ме чуете” (Holler If Ya Hear Me) е небиографичен рап мюзикъл, действието на който се случва в квартал някъде из Средния запад на Щатите. Истината е, че спектакълът е на косъм изобщо да не види бял свят, след като публиката, присъствала на предпремиерните постановки, категорично е изразила нехаресването на материала. Въпреки това продуцентите решават да направят премиерата на мюзикъла, базирана на творчеството на убитата рап звезда Тупак Шакур.

Макар публиката да е безпощадна, критиците са малко по-милостиви, одобрявайки опита на създателите на „Крещя, ако може да ме чуете”, вкарвайки на сцената на Бродуей истории за насилие, расизъм, бедност, престъпления и изкупление.

Според критиците основният проблем на спектакъла е, че създателите му не са успели да използват достатъчно адекватно текстовете на Тупак в контекста на традиционните форми на мюзикъла.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg