Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вечер на поезията в Борисовата градина

24 автори спорят за фаворит на „София: Поетики“

Задава се 12-ото издание на „София: Поетики“. - Вечер на поезията в Борисовата градина

Задава се 12-ото издание на „София: Поетики“.

„София: Поетики“ идва за 12-и път, със седем гости от чужбина и 24 претенденти за фаворит на публиката. Основният ден на фестивала е 17 юни, а рециталите ще бъдат на Лятната сцена в Борисовата градина.

Вечерта на 17-и (събота) ще е разделена в два блока. Първо от 18,30 часа ще чуем чуждестранните гости на „Поетики“-те – тази година това са Амир Ор (Израел), Хавиер Босалонго (Испания), Дениса Дуран (Румъния), Нилтон Сантяго (Перу), Христос Хрисопулос (Гърция), Паула Босалонго (Испания) и Борче Панов (Македония).

След това, от 19,30 ч. започва българското съревнование. 24 поети ще прочетат по едно свое стихотворение, а накрая публиката ще гласува за победителя на фестивала. Участниците са Иван Шентов, Ани Илков, Белослава Димитрова, Едвин Сугарев, Силвия Чолева, Владимир Левчев, Аксиния Михайлова, Йордан Ефтимов, Тома Марков, Анет Атанасова, Калин Терзийски, Мирослав Бърдаров, Иван Христов, Румен Баросов, Радослав Чичев, Стефан Иванов, Калоян Праматаров, Георги Гаврилов, Стефани Гончарова, Захари Захариев, Стефан Гончаров, Дилян Еленков, ghostdog и Иван Димитров.

Между изпълненията и в двата блока ще има музика. Все още предстои организаторите да съобщят кои ще са групите, които ще чуем в Борисовата градина.

Културни събития ще има в неделя. От 18 часа в Чешкия център ще се проведе среща под надслов „Поетиките на Амир“, а час по-късно започва самостоятелното четене на чуждестранните гости на фестивала и дискусия с тях, със специалното участие на Симеон Германов (акустична китара).

Покрай фестивала излиза и първата у нас книга на Нилтон Сантяго. Тя ще бъде представена от автора си, все още се чакат детайли кога и къде.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90