Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вечеря с Херман Кох и Георги Господинов

Холандският писател се среща два пъти с българските читатели през октомври

Днес Херман Кох е сред най-превежданите и уважавани творци на Холандия. - Вечеря с Херман Кох и Георги Господинов

Днес Херман Кох е сред най-превежданите и уважавани творци на Холандия.

Един от най-четените холандски писатели, заедно с един от най-четените български писатели, излизат пред публика два пъти през октомври в рамките на фестивала „Синелибри“. Херман Кох, автор на „Вечерята“, „Вила с басейн“, „Одеса Стар“, ще се срещне с почитателите си у нас на 14 и 17 октомври, а модератор на първия разговор ще бъде Георги Господинов.

Кох е виден писател, интелектуалец, телевизионен продуцент и актьор. Постига международно признание с излизането на романа „Вечерята“, от който само в Европа светкавично са продадени над 1 милион екземпляра. Романът има няколко екранни версии, една от които беше показана в рамките на „Синелибри” 2017.

Две години след „Вечерята“ се появи „Вила с басейн” – забележителен сюжет, който осветлява тъмната страна на нормалния човек, фокусирайки се върху съмнителните морални норми в днешното общество.

Вижте още: ХЕРМАН КОХ, РЕД ПО РЕД РАЗГОЛВАНЕ НА ГРОЗНОТО

На български са издадени още „Уважаеми господин М.“ и „Одеса Стар” – поредно доказателство за майсторството на Херман Кох да обрисува човешки същества, чиято жестокост е скрита зад тънък воал от благоприличие. Днес писателят е сред най-превежданите и уважавани творци на Холандия.

На 14 октомври (неделя) от 19:00 ч. Кох ще се срещне с българските читатели в литературен клуб „Перото“, заедно с Георги Господинов. Така двамата ще си „върнат услугата“ от преди три години, когато Кох влезе в диалог с Господинов в Брюксел във връзка с ново издание на „Физика на тъгата“ на холандски.

Вижте още: ГОСПОДИНОВ И КОХ ЗА СТРАДАНИЕТО И ТЪГАТА

А на 17 октомври, от 18:00 ч. , в „Сити Марк Арт център“ ще се проведе холандска галавечер и прожекция на документален филм за Херман Кох.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90