Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

Музикантът споделя, че е изпълнен с гняв и чувство за вина, и има моменти, в които се съмнява, че някога ще се качи отново на сцената

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Пол Маккартни заяви, че е „средновековно да се ядат прилепи“, друг велик британски музикант – Брайън Мей, подкрепи тезата му и обвини хората, които ядат месо за възникването и разпространението на коронавируса. Китаристът на „Куин“ е веган от началото на 2020 г., отбелязва „Гардиън“.

„Тази пандемия – изглежда – идва от хора, които ядат животни. Става все по-ясно, че това не е най-полезното нещо за нашето здраве. Все по-често виждаме негативните последствия от яденето на животни. Мисля, че е време да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Мей пред NME.

Коментарът му идва ден, след като Пол Маккартни призова да бъдат забранени т. нар. „мокри пазари“ в Азия. Той ги определи като „средновековни“ и е на мнение, че не само новият коронавирус е тръгнал от там, но още САРС и птичият грип. От появата на епидемията с COVID-19 в Китай учените са посветени на търсенето на източника на заразата – и засега една от водещите теории е, че заразата се е предала от диво животно (прилеп или панголин) на човек. И до днес няма никакви доказателства в подкрепа на това предположение.

Вижте още: ПОЛ МАККАРТНИ: СРЕДНОВЕКОВНО Е ДА СЕ ЯДАТ ПРИЛЕПИ

Междувременно Мей съобщи, че се е посветил на веганството от началото на 2020 г. и ще бъде по-настоятелен в опитите си да повлияе и на други хора.

За да не бездейства по време на пандемията, музикантът прави кратки онлайн изяви на живо в Инстаграм, където споделя, че е изпълнен с гняв и вина, и има моменти, в които се чуди дали някога ще се качи отново на сцената.

Трябва да вярвам, че от това ще излезе нещо хубаво“, казва Брайън Мей.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg