VivaPay

Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

Музикантът споделя, че е изпълнен с гняв и чувство за вина, и има моменти, в които се съмнява, че някога ще се качи отново на сцената

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Пол Маккартни заяви, че е „средновековно да се ядат прилепи“, друг велик британски музикант – Брайън Мей, подкрепи тезата му и обвини хората, които ядат месо за възникването и разпространението на коронавируса. Китаристът на „Куин“ е веган от началото на 2020 г., отбелязва „Гардиън“.

„Тази пандемия – изглежда – идва от хора, които ядат животни. Става все по-ясно, че това не е най-полезното нещо за нашето здраве. Все по-често виждаме негативните последствия от яденето на животни. Мисля, че е време да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Мей пред NME.

Коментарът му идва ден, след като Пол Маккартни призова да бъдат забранени т. нар. „мокри пазари“ в Азия. Той ги определи като „средновековни“ и е на мнение, че не само новият коронавирус е тръгнал от там, но още САРС и птичият грип. От появата на епидемията с COVID-19 в Китай учените са посветени на търсенето на източника на заразата – и засега една от водещите теории е, че заразата се е предала от диво животно (прилеп или панголин) на човек. И до днес няма никакви доказателства в подкрепа на това предположение.

Вижте още: ПОЛ МАККАРТНИ: СРЕДНОВЕКОВНО Е ДА СЕ ЯДАТ ПРИЛЕПИ

Америка за България

Междувременно Мей съобщи, че се е посветил на веганството от началото на 2020 г. и ще бъде по-настоятелен в опитите си да повлияе и на други хора.

За да не бездейства по време на пандемията, музикантът прави кратки онлайн изяви на живо в Инстаграм, където споделя, че е изпълнен с гняв и вина, и има моменти, в които се чуди дали някога ще се качи отново на сцената.

Трябва да вярвам, че от това ще излезе нещо хубаво“, казва Брайън Мей.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

#ИскаПлаче