Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

Музикантът споделя, че е изпълнен с гняв и чувство за вина, и има моменти, в които се съмнява, че някога ще се качи отново на сцената

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Веганът Брайън Мей за пандемията: Виждаме последствията от яденето на животни

„Време е да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Брайън Мей. Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Пол Маккартни заяви, че е „средновековно да се ядат прилепи“, друг велик британски музикант – Брайън Мей, подкрепи тезата му и обвини хората, които ядат месо за възникването и разпространението на коронавируса. Китаристът на „Куин“ е веган от началото на 2020 г., отбелязва „Гардиън“.

„Тази пандемия – изглежда – идва от хора, които ядат животни. Става все по-ясно, че това не е най-полезното нещо за нашето здраве. Все по-често виждаме негативните последствия от яденето на животни. Мисля, че е време да пренаредим навиците си така, че да не злоупотребяваме с други живи същества“, казва Мей пред NME.

Коментарът му идва ден, след като Пол Маккартни призова да бъдат забранени т. нар. „мокри пазари“ в Азия. Той ги определи като „средновековни“ и е на мнение, че не само новият коронавирус е тръгнал от там, но още САРС и птичият грип. От появата на епидемията с COVID-19 в Китай учените са посветени на търсенето на източника на заразата – и засега една от водещите теории е, че заразата се е предала от диво животно (прилеп или панголин) на човек. И до днес няма никакви доказателства в подкрепа на това предположение.

Вижте още: ПОЛ МАККАРТНИ: СРЕДНОВЕКОВНО Е ДА СЕ ЯДАТ ПРИЛЕПИ

Фантастико

Междувременно Мей съобщи, че се е посветил на веганството от началото на 2020 г. и ще бъде по-настоятелен в опитите си да повлияе и на други хора.

За да не бездейства по време на пандемията, музикантът прави кратки онлайн изяви на живо в Инстаграм, където споделя, че е изпълнен с гняв и вина, и има моменти, в които се чуди дали някога ще се качи отново на сцената.

Трябва да вярвам, че от това ще излезе нещо хубаво“, казва Брайън Мей.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах