POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Великата измама (за да ни тормозят да си мием ръцете)

По дирята на световната конспирация

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел - Великата измама (за да ни тормозят да си мием ръцете)

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел

Всеки, ровичкал повече от четвърт час във Фейсбук, е убеден, че пандемията е измишльотина на световната конспирация и коронавирус няма. Цялата бъркотия е за да ни тормозят да си мием ръцете преди ядене!

Убеждението е едно, доказателствата – съвсем друго. Днес ще опитаме да открием заедно доказателства за великата измама, от която страдаме всички.

Твърди се, че вирусът бил идвал от Китай. Само че – има ли реални доказателства, че Китай съществува? Това, че го има на картата, все още нищо не означава. Били сте виждали по телевизията репортажи? А да сте чували нещо за специални ефекти? За да сте сигурни – питайте в първия китайски ресторант как им се казва столицата. Ще ви рекат – Бейджин. На възражението, че според картата столицата е Пекин, ще ви отвърнат с въпроса пилето със сладко-кисел сос ли да бъде, или със зеленчуци. Има ли държава, чиито поданици даже не знаят как ѝ се казва столицата!

След като се видя, че съществуването на Китай е съмнително, нека погледнем какво става у нас.

Казвате – всеки ден из медиите се говори за пандемия. Медии? Какви медии? Откъде-накъде медии? Вие поне веднъж виждали ли сте в репортажите от брифингите някой репортер? Вярно, чуват се гласове, но какво пречи въпросите да са на запис? Всички шоупрограми отдавна минаха на предварително записани аплодисменти!

Сигурни ли сте още, че имаме медии, или вярата ви се поразклати?

Твърди се, че Министерството на здравеопазването било водело борбата с вируса. Но и съществуването на това министерство е съмнително. Вярно, в центъра на София има една сграда, на която пише, че тя била министерство на здравеопазването. Само че защо ли тогава протестиращите медици си издигат палатките не пред нея, а пред Министерския съвет?

Ще речете – ама ние сме виждали министъра по телевизията. Което е вярно, вярно си е – показват го. Само че съвсем не е сигурно, че министърът е само един. Както биха рекли юристите – може да се направи обосновано предположение, че не е сам или, по-точно казано, че са поне двама – единият истинският, а другият – негов двойник. Единият сутринта забранява разходките без маски, другият – вечерта ги разрешава. Единият забрани преминаването на камиони към Турция, другият светкавично го разреши. Единият забрани ин витро процедурите, другият – отмени забраната.

Остава висящ въпросът кой от двамата е истинският и кой – каскадьорът. Но че са двама е повече от сигурно!

Същата работа и с генерала, шеф на Националния щаб. Дори още по-зле – генералите са четирима!

Навреме е преценено, че сам човек не може да издържи на репортерски въпроси от рода как е по-прилично да се кашля – в шепа или в лакът, или най-важния – може ли човек да се зарази, като пие фекална вода, затова истинският бе оставен на мира да си гледа болницата, а на негово място назначиха трима временно безработни актьори. Поради бюджетни ограничения се наложи всеки сам да си носи каквато униформа намери в гардероба на театъра, така че един се явяваше в черна, друг – в зелена, трети – в камуфлажна…

Накрая и те не издържаха психически на репортерските напъни и зарязаха брифингите, та се наложи да се появи истинският генерал – и всички видяха, че той си ходи с костюмче!

За да не помислите, че всичко това сме си го изсмукали от пръстите, за края сме оставили най-очевидното доказателство за измислената пандемия.

След почти два месеца карантина ни благодариха официално, че дружно сме успели да опазим родната здравна система. Всеки, попадал в болница по някакъв повод, знае със сигурност, че такава система няма! Има консорциум от търговски дружества, които по съвместителство се занимават и с лечителска дейност! Те дори си имат обща каса, в която всеки бърника толкова дълбоко, колкото може да си позволи, без да го пернат през ръцете. Кой знае защо я наричат здравна, макар че тя всъщност май има повече общо с туризма – основните спорове с нея са за някакви пътеки.

Е, сега поне вече спокойно можете отново да престанете да си миете ръцете – разобличихме заедно великата измама на световната конспирация!


От новия брой на „Стършел“

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg