Великата каубойско-роботническа революция започва на 22 април

„Западен свят 2“, с премиерна дата, нов трейлър и бунт (видео)

В „Западен свят 2“ роботите вече не искат да живеят по старому, а господарите им изтърват контрола. - Великата каубойско-роботническа революция започва на 22 април

В „Западен свят 2“ роботите вече не искат да живеят по старому, а господарите им изтърват контрола.

Вторият сезон на хитовия сериал на HBO „Западен свят“ започва на 22 април. Българските фенове ще могат да го гледат по HBO Go още сутринта на 23 април (когато в САЩ е още 22 април), а вечерта ще бъде и премиерата по телевизионния канал на HBO България.

В свят, населен с каубои, роботи, модерни технологии, насилие, секс и други забавления за възрастни, научно-фантастичният уестърн изследва темите за появата на човека, съвестта, зараждането на изкуствения интелект и еволюцията на греха. Само че някои от хората се оказват роботи – и обратното.

В дебютиралия в неделя трейлър Долорес Абернати (Евън Рейчъл Ууд) ни представя красивия си (като реклама за плодови сокове) свят:

„Вижте този свят, този красив свят. Ние го построихме заедно. Свят, в който мечтите се сбъдват. Свят, в който можеш да бъдеш свободен“.

Америка за България

Само че след 30-ата секунда, с думите „Но този свят е лъжа“, идилията свършва и започват сцени на насилие – така, както започва всяка истинска революция. Когато поради бъг в системата, роботите вече не искат да живеят по старому, а господарите им изтърват контрола.

Виждаме някои от познатите герои – Бернард, Теди, Ед Харис, както и техниците на парка, нападната от бикове-роботи, контролирани от Мейв, а Долорес е готова да унищожи този свят и да изгради от пепелта му нов. Но това са неминуеми неща там, където едни могат безнаказано да убиват и да правят секс с когото си поискат, а други са длъжни да търпят това безропотно.

Великата каубойско-роботническа революция започва на 22 април (денят, в който по случайно съвпадение е роден Ленин – човекът, чиято мечта беше да унищожи Западния свят и от пепелта му да построи нов).

Bookshop 300×250 2
ДС