Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Великата мистерия на мустака на Джони Деп

Джони Деп с мустака на мошеника Чарли Мортдекай - Великата мистерия на мустака на Джони Деп

Джони Деп с мустака на мошеника Чарли Мортдекай

Джони Деп притежава завиден каталог от роли на английски ексцентрици. Като започнем от капитан Джак Спароу от „Карибски пирати” и минем през Лудия шапкар от „Алиса в страната на чудесата”. Поредното англофилско творение на актьора се казва Чарли Мортдекай и е главно действащо лице на едноименна комедия.

Представете си елегантен мошеник, който се представя за търговец на произведения на изкуствата. Арт дилър с психопатийни наклонности вероятно най-достоверно би могъл да бъде изигран от Джони Деп. Филмът се базира на романите на Кирил Бонфиоли и по-специално на новелата от 1999 година „Великата мистерия на мустака на Мортдекай”. В нея се разказва за пътешествията по света на героя, който се опитва да намери номера на банкова сметка, в която е събрана цялото злато на нацистите.

В първия трейлър към лентата лъскавият притежател на елегантен мустак Деп пътува към Ел Ей – това „ужасно и вулгарно място”, където се отдава на съвсем обикновени и традиционни мероприятия като това да „отстрелва селяци”. Юън Макгрегър е инспектор Мартланд, който придумва Мортдекай да му помогне с търсенето на изгубените пари на нацистите, в замяна на това той ще си затвори очите за всички пакости, които е направил героят на Деп.

Пол Бетани играе слугата на Мортдекай Джок Страп. Мислете за него като Джийвс, но не за Устър, а за Мортдекай. В клипа виждаме прелестите на Оливия Мун и чуваме британския акцент на Гуинет Полтроу, която вероятно ще играе съпругата на Мортдекай.

Да се надяваме, че този филм ще възкачи Деп отново на върха, напоследък филмите му не се получават.

Премиерата на лентата е в края на януари догодина.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg