Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Великденски домашен флашмоб на „Ла Скала“ в подкрепа на лекари и полицаи (видео)

Музикантите призоваха своята публика да изпълни Канона на Пахелбел от балконите си

Снимка: Стопкадър от видеото - Великденски домашен флашмоб на „Ла Скала“ в подкрепа на лекари и полицаи (видео)

Снимка: Стопкадър от видеото

Великденски флашмоб за медиците, които се борят срещу коронавируса, инициираха музиканти от „Ла Скала“, съобщава телевизия „Рай Уно“. В 12,30 ч. на 12 април, след празничната меса, която папата изнесе в празната катедрала „Свети Петър“ в Рим, всички откликнали на призива на оркестъра на миланската опера, участваха в общо музикално изпълнение от балконите на домовете си.

Инициативата „Италия свири“ бе обявена ден по-рано с видео, в което музикантите изпълняват Канона на Пахелбел и призовават гражданите да се включат от собствените си балкони. Великденският „концерт“ е посветен на всички лекари и медицински персонал в целия свят, а също и на полицаите, които се грижат за реда.

„Избрахме Канона на Пахелбел, защото в своето безкрайно повторение на прости и сложни фрази днес повече от всякога той символизира цикличността на нашия свят и изразява духа на възкресението“, се казва в посланието на музикантите.

„Ла Скала“ бе един от първите оперни театри, които пуснаха най-добрите си спектакли за безплатно гледане в интернет.

На 20 март музикантите от миланската опера изпратиха и видеопослание до всички болници в Италия, в което бяха записали как репетират в домовете си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg