Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Великите се сбогуват с Чарли Уотс: Лека нощ, сладък принце!

Голям удар за „Стоунс“, Чарли беше фантастичен барабанист, стабилен като камък, каза във видео Пол Маккартни

Лаконично, само с тази снимка, отбеляза Кийт Ричардс от „Стоунс“ смъртта на барабаниста на групата Чарли Уотс. Снимка: Кийт Ричардс/Фейсбук - Великите се сбогуват с Чарли Уотс: Лека нощ, сладък принце!

Лаконично, само с тази снимка, отбеляза Кийт Ричардс от „Стоунс“ смъртта на барабаниста на групата Чарли Уотс. Снимка: Кийт Ричардс/Фейсбук

Музикалният свят прие тежко загубата на Чарли Уотс, барабаниста на „Ролинг Стоунс“. Уотс си отиде на 24 август на 80-годишна възраст, само седмици след като стана ясно, че ще пропусне американско турне на групата поради нужда от възстановяване от операция.

Вижте още: ПОЧИНА ЕДИН ОТ ВЕЛИКИТЕ, ЧАРЛИ УОТС ОТ „РОЛИНГ СТОУНС“

Един от първите, които реагираха на тъжната вест, бе бившият бийтълс Пол Маккартни. Той публикува видео в Туитър, в което изказва съболезнованията си:

„Изпращам много любов на семейството, съпругата и децата му, поднасям съболезнования на „Стоунс“ – каза музикантът. – Това е голям удар за тях, Чарли беше фантастичен барабанист, стабилен като камък. Обичам те, Чарли, винаги съм те обичал. Красив човек!“

Ринго Стар, барабанист на „Бийтълс“, сподели своя снимка с рокдинозавъра:

„Бог да благослови Чарли Уотс. Ще ни липсваш, човече. Мир и любов на семейството ти“.

Елтън Джон също сподели снимка с барабаниста и написа:

„Много тъжен ден. Чарли Уотс беше барабанистът с главно Б. Най-стилният мъж и брилянтен като компания. Дълбоки съболезнования на семейството му и, разбира се, на „Ролинг Стоунс“.

Паметта на Уотс почетоха още Том Морело от „Rage Against the Machine“, Аксел Роуз от „Guns ‘N Roses“, Били Айдъл, Слаш…

„Слушам барабаните на Чарли Уотс от 1964 г. – от 57 години – сподели в Туитър писателят Стивън Кинг. – Видях го във Фоксбъро преди пандемията. Боже, беше толкова добър.

„Лека нощ, сладък принце“, написа Ерик Клиптън във Фейсбук.

Колегите на Уотс от „Ролинг Стоунс“ избраха снимките като изразно средство – Мик Джагър сподели снимка на барабаниста, на която той е широко засмян с палки в ръка, Кийт Ричардс публикува снимка на барабани с табела „Затворено“, закачена на инструмента.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg