Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Великолепни, забравени, ръждясали. На стойност над 12 млн. паунда

Hispano Suiza H6B Cabriolet Millio - Великолепни, забравени, ръждясали. На стойност над 12 млн. паунда

Hispano Suiza H6B Cabriolet Millio

Около 100 великолепни произведения на автомобилната индустрия бяха открити, след като 50 години бяха забравени в селско имение нейде във Франция. Съкровището съдържа колекционерски модели мерцедеси, бугати, ферари, мазерати… Днес те са силно ръждясали, но според специалисти стойността им надхвърля 12 милиона паунда.

След консултация с експерти в аукционната търговия, внуците на транспортния магнат Роже Байон открили, че сбирката от тези винтидж автомобили, произведени между 1930 и 1950 г., може да бъде продадена прескъпо на търг.

Това не са просто обикновени фабрично произведени автомобили от 30-те. Талбът-Лаго от колекцията е бил притежание на египетския крал Фарук, а едно от фераритата е използвано при снимките на филм с Джейн Фонда.

Байон е смятал да направи музей с автомобилите си, но нещата не потръгнали и се наложило да продаде 50 от колите, а останалата част от колекцията била забравена.

Колекцията ще бъде предложена на аукцион в Париж на 6 февруари 2015 г. А колите, които не могат да бъдат реставрирани, ще бъдат продадени за резервни части.

Вижте ги:

auto1

auto2

Facel Vega (вляво) и Talbot-Lago (вдясно)

Facel Vega (вляво) и Talbot-Lago (вдясно)

auto4

auto5

auto6

Винтидж  Ferrari (вляво), в което се е возила Джейн Фонда, и Maserati A6G 200 Berlinetta Grand Sport Frua (вдясно), едно от трите в света.

Винтидж Ferrari (вляво), в което се е возила Джейн Фонда, и Maserati A6G 200 Berlinetta Grand Sport Frua (вдясно), едно от трите в света.

Ferrari 250 GT California SWB

Ferrari 250 GT California SWB

Talbot-Lago T26 кариолен, притежаван някога от египетския крал Фарук.

Talbot-Lago T26 кариолен, притежаван някога от египетския крал Фарук.

auto10

auto11

auto14

auto15

Матю Ламур (вляво) и Пиер Новиков (вдясно), есперти по класически модели автомобили, оценили колекцията.

Матю Ламур (вляво) и Пиер Новиков (вдясно), есперти по класически модели автомобили, оценили колекцията.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС