Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Велислав Минеков напуска отчаян Реформаторите

Скулпторът Велислав Минеков - Велислав Минеков напуска отчаян Реформаторите

Скулпторът Велислав Минеков

Велислав Минеков напуска Реформаторския блок. Скулпторът обяви решението си в личния си профил във фейсбук.

„Скъпи мои приятели и съмишленици, утре (бел. ред. – в сряда), след разговор с председателите в РБ възнамерявам да прекратя своето кратко, безплодно и неуспешно политическо съпричастие, – пише Минеков. – Компромисите, които направих, бяха напълно съзнателни. Вярвам в идеите и програмите, които създадохме. Нормалността има шанс, ако бъде пожелана. Напускам ви отчаян. Моля ви да ми простите.“

Минеков е в остър конфликт с Вежди Рашидов, който най-вероятно ще поеме за втори път Министерството на културата. Двамата си размениха остри реплики в медиите още по време на първия мандат на Рашидов като министър. Основна причина за това бе Музеят на социалистическото изкуство, в което Вежди постави творби на Величко Минеков, баща на Велислав Минеков. Около година по-късно Величко Минеков изрази огорчението си от този факт. Последва нова серия сблъсъци в медиите (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg