Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Велислав Минеков отново начело в културата

Скулпторът Велислав Минеков ще бъде назначен отново за служебен министър на културата. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Велислав Минеков отново начело в културата

Скулпторът Велислав Минеков ще бъде назначен отново за служебен министър на културата. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Велислав Минеков ще поеме отново поста на министър на културата в новоназначения от президента служебен кабинет, става ясно от публикуваната заповед на сайта на Президентството. С указ на президента от 2 август България ще бъде управлявана от служебно правителство начело с Гълъб Донев, бивш министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Велислав Минеков досега е бил министър на културата в двете служебни правителства на Стефан Янев през 2021 г.

По време на управлението си във ведомството той инициира промени в Закона за културното наследство, започна разследвания на корупцията в сектора и прие правилник за прилагане на Закона за киноиндустрията.

Една от знаковите му акции беше извеждането на в. „Труд“ от сграда на министерството – Музея на социалистическото изкуство, както и опитът да накара ГЕРБ да напуснат използваните от партията етажи в сграда, принадлежаща на НДК.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах