Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Венелин Петков към Теди Москов: И вие не бихте търпял такава некадърност

"Блестящата" репортерка всъщност беше уволнена заради системна и доказана с годините некадърност", обясни Венелин Петков. - Венелин Петков към Теди Москов: И вие не бихте търпял такава некадърност

"Блестящата" репортерка всъщност беше уволнена заради системна и доказана с годините некадърност", обясни Венелин Петков.

Директорът на новините на Би Ти Ви Венелин Петков отговори на Теди Москов във фейсбук. В предаване на живо в неделя сутринта режисьорът зададе въпроса: „Къде е блестящата репортерка от Рим и Брюксел?“

Става дума за репортерката Антоанета Николова, която бе уволнена от ръководството на Би Ти Ви в края на май. Причина за отстраняването й според медията е „незадоволителната работа на Николова като кореспондент“. А според самата нея повод за уволнението й е новина, подготвена за отменена среща между премиера Пламен Орешарски и италианския му колега Матео Ренци. В писмо до медиите Николова обясни, че информацията й е можела да попречи на предварителна уговорка за гостуване на Орешарски в Би Ти Ви.

Ето какво написа Венелин Петков в отговор на Теди Москов:

„На неудобните въпроси има и неудобни отговори. Отново: някой жестоко излъга „блестящата“ репортерка, цитирайки думи, които никога не съм казвал. След това „блестящата“ репортерка излъга публично всички останали, превръщайки се в звезда, каквато никога преди това не е била. „Блестящата“ репортерка всъщност беше уволнена заради системна и доказана с годините некадърност, каквато режисьорът Москов със сигурност не би търпял около себе си. За съжаление, в балкански условия най-трудно се доказва, че нямаш сестра. Но пък явно лесно се става „звезда“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90