Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Венецианското биенале отложено за 2022 г.

Архитектурното биенале, което веднъж вече беше отложено за края на август 2020 г., също ще се проведе година по-късно

Посетители пред централния павилион на биеналето във Венеция през май 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Венецианското биенале отложено за 2022 г.

Посетители пред централния павилион на биеналето във Венеция през май 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецианското биенале ще се проведе през 2022 г., вместо през 2021-а. Отлагането е наложено от усложненията, които коронавирусът предизвика на културната сцена по света. Новината идва, след като стана ясно, че с една година ще бъде отложено и архитектурното биенале, планирано за май, а после отложено за август тази година, съобщава „Арт Нюзпейпър“.

Новите дати за провеждането на най-голямото културно събитие за съвременно изкуство в света са 23 април – 27 ноември 2022 г. Това съвпада с „Документа“ в Касел, Германия (18 юни – 25 септември 2022 г.), друго от най-важните събития в арт света, планирано за септември същата година.

През март организаторите на архитектурното биенале обявиха, че началото му ще се отложи с няколко месеца и ще започне през август, но „е невъзможно да се вместим в графика на толкова сложно събитие със световно значение заради серия от обективни затруднения, предизвикани от настоящата здравна криза“.

Сега архитектурното събитие е планирано за 22 май – 21 ноември 2021 г. Темата на новото издание е „Как ще живеем заедно?“, кураторът му е ливанският архитект Хашим Саркис. Общо 65 държави ще вземат участие във форума идната година.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90