Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Венсан Винел: В България се чувствам вкъщи

Музиката е създадена да се споделя с много хора, тя е нещо универсално, каза младият изпълнител

Младият Венсан Винел знае и две неща на български (но доста съществени!) – „добър ден“ и „обичам те, България“. - Венсан Винел: В България се чувствам вкъщи

Младият Венсан Винел знае и две неща на български (но доста съществени!) – „добър ден“ и „обичам те, България“.

Венсан Винел, който е роден в България и осиновен във Франция, не е и предполагал, че тук знаем за него. Пред Десислава Минчева в предаването „120 минути“ на Би Ти Ви младежът, незрящ по рождение, заяви, че от майка си е научил за това, че името му е в централните емисии новини у нас.

Венсан разказа, че членува в асоциация, която се занимава с подпомагането на осиновявания от България. Той заяви и че е идвал няколко пъти у нас, бил е в София, Хасково, Свиленград, Варна, дори се е къпал в морето.

„Имам чувството, че съм си вкъщи, много добре се чувствам там“, каза за България Винел.

Младият музикант знае и две неща на български (но доста съществени!) – „добър ден“ и „обичам те, България“.

„Обичам България, обичам хората, това ми е родната страна – заяви Венсан. – Обичам и Франция, аз съм добре навсякъде, където и да отида, защото музиката няма граници. (…) Музиката е създадена да се споделя с много хора, тя е нещо универсално – докосва ни всички по различен начин.“

Поредното издание на „Гласът на Франция“ приключи преди дни, а Венсан Винел завърши на третото място, с 23,7% от гласовете на зрителите. На финалната вечер в риалити шоуто Венсан изпълни солово песента Take On Me на „А-ха“, Yesterday в дует с ментора си Мика и I Play Music с Calogero.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg