Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вернер Херцог в последния трейлър на „Мандалорианеца”

Вернер Херцог, големият немски кинорежисьор, сценарист, документалист, актьор, режисьор на опери, основоположник на новото течение в немското кино, признава, че не е гледал нито един филм от вселената на „Междузвездни войни“. - Вернер Херцог в последния трейлър на „Мандалорианеца”

Вернер Херцог, големият немски кинорежисьор, сценарист, документалист, актьор, режисьор на опери, основоположник на новото течение в немското кино, признава, че не е гледал нито един филм от вселената на „Междузвездни войни“.

Седмица след дебюта на новия трейлър за „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, финал на третата трилогия от сагата, „Лукасфилм” пусна последния трейлър за първия игрален телевизионен сериал по „Междузвездни войни“ – „Мандалорианеца” на „Дисни+“.

След Джанго и Боба Фет, във вселената на „Междузвездни войни“ се появява още един воин. Джон Фавро е сценарист и режисьор на сериала, действието в който се случва след падането на Империята и преди появата на Първия орден. Сюжетът следва приключенията на самотен стрелец в покрайнините на Галактиката, далеч от властта на Новата република.

Трейлърът, който бе качен в интернет през нощта в понеделник срещу вторник, бързо събра почти 6 милиона гледания. От стоте секунди в него разбираме, че главният герой пристига на много отдалечено място, където народът страда и го очаква. Странен глас с немски акцент му обяснява:

Ловът на глави е сложна професия. Казват, че си най-добрият в този парсек*, съгласен ли си?”.

Гласът – оказва се – е на самия Вернер Херцог. Видеото приключва с лаконичния отговор на Мандалорианеца (който така не си сваля шлема, за да му видим лицето):

Да? Добре”.

Ако този трейлър е от честните, можем да предположим, че в новия сериал ще има доста екшън, схватки, странни места и раси, имперски щурмоваци, екзотични зверове, въздушни боеве, няколко познати и повече непознати лица – точно това, което бихме искали да видим в история от вселената на „Междузвездни войни“. Плюс Вернер Херцог, който признава, че не е гледал нито един филм от сагата на Джордж Лукас.

Наистина не съм, но това няма значение – казва германският режисьор пред „Холивуд Рипортър”. – Всеки път, когато приемам актьорска роля, на първо място трябва да видя сценария и да реша: има ли смисъл да играя ролята? Отхвърлил съм много, стотици роли. Сценарият трябва да е качествен и ролята да е подходяща за мен… като в „Джак Ричър” – лош човек, злодей – да, това го мога.”

В сериала участват още Джина Карано, Ник Нолти, Тайка Уайтити, Джанкарло Еспозито, Карл Уедърс и Педро Паскал в главната роля на мандалорският ловец на глави.

Сериалът тръгва на 12 ноември, едновременно със старта на стрийминг платформата „Дисни+”. Месечната такса е $6,99, а годишната – $69,99.


*парсек – мярка за разстояние, равна на около 30 трлн. км.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС