VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Вернер Херцог в последния трейлър на „Мандалорианеца”

Вернер Херцог, големият немски кинорежисьор, сценарист, документалист, актьор, режисьор на опери, основоположник на новото течение в немското кино, признава, че не е гледал нито един филм от вселената на „Междузвездни войни“. - Вернер Херцог в последния трейлър на „Мандалорианеца”

Вернер Херцог, големият немски кинорежисьор, сценарист, документалист, актьор, режисьор на опери, основоположник на новото течение в немското кино, признава, че не е гледал нито един филм от вселената на „Междузвездни войни“.

Седмица след дебюта на новия трейлър за „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, финал на третата трилогия от сагата, „Лукасфилм” пусна последния трейлър за първия игрален телевизионен сериал по „Междузвездни войни“ – „Мандалорианеца” на „Дисни+“.

След Джанго и Боба Фет, във вселената на „Междузвездни войни“ се появява още един воин. Джон Фавро е сценарист и режисьор на сериала, действието в който се случва след падането на Империята и преди появата на Първия орден. Сюжетът следва приключенията на самотен стрелец в покрайнините на Галактиката, далеч от властта на Новата република.

Трейлърът, който бе качен в интернет през нощта в понеделник срещу вторник, бързо събра почти 6 милиона гледания. От стоте секунди в него разбираме, че главният герой пристига на много отдалечено място, където народът страда и го очаква. Странен глас с немски акцент му обяснява:

Ловът на глави е сложна професия. Казват, че си най-добрият в този парсек*, съгласен ли си?”.

Америка за България

Гласът – оказва се – е на самия Вернер Херцог. Видеото приключва с лаконичния отговор на Мандалорианеца (който така не си сваля шлема, за да му видим лицето):

Да? Добре”.

Ако този трейлър е от честните, можем да предположим, че в новия сериал ще има доста екшън, схватки, странни места и раси, имперски щурмоваци, екзотични зверове, въздушни боеве, няколко познати и повече непознати лица – точно това, което бихме искали да видим в история от вселената на „Междузвездни войни“. Плюс Вернер Херцог, който признава, че не е гледал нито един филм от сагата на Джордж Лукас.

Наистина не съм, но това няма значение – казва германският режисьор пред „Холивуд Рипортър”. – Всеки път, когато приемам актьорска роля, на първо място трябва да видя сценария и да реша: има ли смисъл да играя ролята? Отхвърлил съм много, стотици роли. Сценарият трябва да е качествен и ролята да е подходяща за мен… като в „Джак Ричър” – лош човек, злодей – да, това го мога.”

В сериала участват още Джина Карано, Ник Нолти, Тайка Уайтити, Джанкарло Еспозито, Карл Уедърс и Педро Паскал в главната роля на мандалорският ловец на глави.

Сериалът тръгва на 12 ноември, едновременно със старта на стрийминг платформата „Дисни+”. Месечната такса е $6,99, а годишната – $69,99.


*парсек – мярка за разстояние, равна на около 30 трлн. км.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg