СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Веселина Кацарова – Кармен на стадион „Берое“

Мащабен спектакъл на открито, обединяващ оркестрите и хоровете на две опери - Старозагорската и Бургаската

Прочутото сопрано Веселина Кацарова подготвя разточителен спектакъл за ценителите на операта в Стара Загора. - Веселина Кацарова – Кармен на стадион „Берое“

Прочутото сопрано Веселина Кацарова подготвя разточителен спектакъл за ценителите на операта в Стара Загора.

Кармен от световна класа ще чуе публика на стадион „Берое“ в Стара Загора на 6 юли. В прочутата роля от едноименната опера от Жорж Бизе ще влезе Веселина Кацарова. От миналия сезон насам прочутото сопрано е артистичен директор на Държавна опера – Стара Загора и тази година певицата ще зарадва ценителите и с изпълнение на открито.

На Веселина Кацарова в „Кармен“ ще партнират звездни гласове. Калуди Калудов ще се превъплъти в образа на Дон Хозе, Цветелина Василева ще бъде Микаела, а френският баритон Сирил Ровери – тореадора Ескамилио. В останалите образи публиката ще види Евгений Арабаджиев като Цунига, Денис Иванов (Моралес), Яница Нешева (Фраскита), Нели Нечева (Мерцедес), Ивайло Йовчев (Ремендадо), Теодор Петков (Данкайро).

Масовката на сцената ще бъде необичайна. В спектакъла участват оркестърът, хорът и балетът на Старозагорската опера, както и оркестърът и хорът от Бургаската опера, детският хор от ДЮСОБ „Маргаритки”, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“.

Режисьор на представлението ще бъде Огнян Драганов, диригент – Ивайло Кринчев. Атрактивните балетни платна са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90