Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Вещерът“: мускулест Леголас във Вестерос

Първо видео от новия дългоочакван сериал на „Нетфликс“ - борец за публиката на „Троновете“ и „Властелинът“

След месеци на тревоги, предизвикани най-вече от съмнителната руса перука на актьора Хенри Кавил, първият трейлър внася известно успокоение за най-нетърпливите. - „Вещерът“: мускулест Леголас във Вестерос

След месеци на тревоги, предизвикани най-вече от съмнителната руса перука на актьора Хенри Кавил, първият трейлър внася известно успокоение за най-нетърпливите.

Герои, злодеи, чудовища и магия. Мрачна атмосфера, политически сътресения, насилие и секс. Това можем очакваме от новия многоочакван фентъзи сериал на „Нетфликс” по едноименната литературна поредица на полския писател Анджей Сапковски.

Първият тийзър трейлър, представен вчера на „Комик-кон” в Сан Диего, показва доста екшън, битки, опасни същества и черна магия. Секс като че ли липсва. Но щом го има в книгите, а и в играта, значи ще си пробие път и до екрана. А и шоурънърът Лорън Шмид Хисрич вече потвърди, че „сериалът очевидно не е предназначен за детската аудитория”.

Не може да се отрече, че Гералт от Ривия наистина прилича на един по-мускулест Леголас от Мраколес, а пък цялостната атмосфера в трейлъра напомня за Вестерос, но всеки има право да опитва да се равнява с най-добрите в жанра. Още повече, че най-вероятно в един момент „Вещерът” ще трябва се конкурира както с предстоящия сериал по „Властелинът на пръстените”, така със задаващата се предистория от света на „Игра на тронове”.

Дриадите от „Вещерът“ (вляво) и Горските чада от „Игра на тронове” са като родни сестри.

Снимачният период на първия сезон на „Вещерът” приключи през май. След месеци на тревоги, предизвикани най-вече от съмнителната руса перука на актьора Хенри Кавил, първият трейлър внася известно успокоение за най-нетърпeливите. Сега е моментът феновете на книгите и играта да почнат да спорят за верността на адаптацията. Премиерата е насрочена края на тази година.

Америка за България

Вижте още: ПЪРВИ КАДРИ ОТ „ВЕЩЕРЪТ“, ПРЕТЕНДЕНТ ЗА МЯСТОТО НА „ТРОНОВЕТЕ“

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3