„Вещерът“ спря продукция, един от актьорите с коронавирус

Спират и снимките на продължението на „Аватар“ в Нова Зеландия

Вторият сезон на „Вещерът“ се планираше да тръгне през 2021 г.  - „Вещерът“ спря продукция, един от актьорите с коронавирус

Вторият сезон на „Вещерът“ се планираше да тръгне през 2021 г.

„Нетфликс“ спря продукцията на фентъзи сериала „Вещерът“ във Великобритания, след като актьор от екипа даде положителен резултат за коронавирус. Мярката се въвежда за две седмици, съобщава „Дедлайн“.

„Вещерът“ е поредният сериал, който спира снимките заради пандемията, но първата голяма продукция във Великобритания, която взима това решение. Актьорите и снимачният екип ще получат възнагражденията си, въпреки че не се работи, съобщавам от студиото в имейли до служителите си.

Новината идва, след като на 16 март Кристофър Хивю обяви в социалните мрежи, че е със симптоми на „лека настинка“ и с положителен резултат за COVID-19. В момента той и семейството му са под карантина. Не става ясно дали Хивю е бил на снимачната площадка, когато е показал симптоми на заразата.

От коронавируса пострада и дългоочакваната втора част на „Аватар“ на Джеймс Камерън. Екипът на филма съобщи, че преустановява работа по продължението. Снимачната площадка е в Нова Зеландия, където има регистрирани 12 случая. Към момента екипът се е прибрал по родните си места и все още няма яснота кога ще се върнат отново на острова. В това време ще работят единствено специалистите по визуалните ефекти.

Камерън снима едновременно втора и трета част на „Аватар“, като по план и двата филма трябваше да приключат снимки тази пролет. По-рано през годината бяха обявени и премиерни дати: „Аватар 2“ на 17 декември 2021 г., „Аватар 3“ през декември 2023-а, „Аватар 4“ през декември 2025-а, а петата част трябваше да тръгне по кината в края на 2027 г.

Когато излезе през 2009 г., оригиналният „Аватар“ се превърна в най-касовия филм в историята с приходи от 2,79 млрд. долара. През 2019 г. блокбъстърът на Камерън бе детрониран от „Отмъстителите: Краят“.

Вижте още: СПРЯХА СНИМКИТЕ НА ТВ СЕРИАЛИ ПО СВЕТА

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg