Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Веско Ешкенази към Вежди Рашидов: Намерете сили и средства за Сливенската филхармония

Духовното е една от най-добрите и ценни инвестиции, казва цигуларят във видео във Фейсбук

Желая ви успех и много, много, много мъдрост, каза на управниците Веско Ешкенази. - Веско Ешкенази към Вежди Рашидов: Намерете сили и средства за Сливенската филхармония

Желая ви успех и много, много, много мъдрост, каза на управниците Веско Ешкенази.

Цигуларят Веселин Пантелеев-Ешкенази се обърна с призив към властите да бъдат съхранени два от основните културни института на Сливен – Филхармоничният оркестър и Фолклорният ансамбъл за народни песни и танци. Както стана ясно, те са заплашени от закриване, като основният аргумент е нерентабилността им (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

В кратко видео, публикувано във Фейсбук, Ешкенази заявява, че един от първите му солови ангажименти е бил именно със Сливенската филхармония, а преди две години с брат си Мартин Панталеев са направили голям концерт със същия оркестър и са се събрали хора за поне две зали.

„Бих искал да се обърна към държавата в лицето на Министерството на културата и към градоначалниците на Сливен да намерят сили, средства и начини да запазят традициите на Сливенската филхармония, а също и на Ансамбъла за фолклорни танци – заяви Панталеев. – Духовното е една от най-добрите и ценни инвестиции, които можем да имаме. Желая ви успех и много, много, много мъдрост. Благодаря ви от името на всички мои колеги музиканти по целия свят.“

Вижте видео-призива на Веско Ешкенази:

Да подкрепим Сливенски Симфоничен Оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци град Сливен!

Posted by Vesko Panteleev Eschkenazy on Friday, January 8, 2016

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС