Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Веско Ешкенази кани на концерт онлайн

В деня на отмененото събитие публиката слуша запис от „Годишните времена“ на Вивалди и Пиацола

Веско Ешкенази на концерта в зала „България“ с Плевенската филхармония през септември 2019-а. Снимка: Александър Богдан Томпсън - Веско Ешкенази кани на концерт онлайн

Веско Ешкенази на концерта в зала „България“ с Плевенската филхармония през септември 2019-а. Снимка: Александър Богдан Томпсън

През последните дни концерти и спектакли могат да се гледат единствено в онлайн пространството заради пандемията от коронавирус, събитията в културата са отменени. Сред тях е и големият юбилеен концерт на Веско Ешкенази в зала 1 на НДК, който трябваше да се проведе на 17 март и да отбележи 50-ия му рожден ден. Вместо утре събитието ще се проведе на 4 юни.

Вижте още: ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ В НДК С НОВА ДАТА

Почитателите на цигуларя обаче ще го слушат и на уречения 17 март – вместо на живо, в страницата му във Фейсбук ще бъде достъпен запис от последния му концерт в зала „България“ – на 24 септември 2019-а с участието на Плевенската филхармония. Ще прозвучат „Годишните времена“ на Антонио Вивалди и Астор Пиацола.

Скъпи приятели, трудно мога да опиша усещането тези дни. Мелодиите, които трябваше да ни съберат утре вечер в зала 1 на НДК, не спират да звучат в съзнанието ми! Отговорността обаче към всички нас ме успокоява, че макар и с поетите саможертви ще успеем да се самосъхраним и много скоро да се изправим и усмихнем още по-силни и духовно пораснали!“, пише Ешкенази на последователите си във Фейсбук.

Разбира се, това няма да замени нашата среща на 4 юни, когато вярвам, че ще празнуваме този мой юбилей в застой“, уточни цигуларят.

Излъчването на концертния запис започва в 20 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg