Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Веско Ешкенази кани на концерт онлайн

В деня на отмененото събитие публиката слуша запис от „Годишните времена“ на Вивалди и Пиацола

Веско Ешкенази на концерта в зала „България“ с Плевенската филхармония през септември 2019-а. Снимка: Александър Богдан Томпсън - Веско Ешкенази кани на концерт онлайн

Веско Ешкенази на концерта в зала „България“ с Плевенската филхармония през септември 2019-а. Снимка: Александър Богдан Томпсън

През последните дни концерти и спектакли могат да се гледат единствено в онлайн пространството заради пандемията от коронавирус, събитията в културата са отменени. Сред тях е и големият юбилеен концерт на Веско Ешкенази в зала 1 на НДК, който трябваше да се проведе на 17 март и да отбележи 50-ия му рожден ден. Вместо утре събитието ще се проведе на 4 юни.

Вижте още: ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ В НДК С НОВА ДАТА

Почитателите на цигуларя обаче ще го слушат и на уречения 17 март – вместо на живо, в страницата му във Фейсбук ще бъде достъпен запис от последния му концерт в зала „България“ – на 24 септември 2019-а с участието на Плевенската филхармония. Ще прозвучат „Годишните времена“ на Антонио Вивалди и Астор Пиацола.

Скъпи приятели, трудно мога да опиша усещането тези дни. Мелодиите, които трябваше да ни съберат утре вечер в зала 1 на НДК, не спират да звучат в съзнанието ми! Отговорността обаче към всички нас ме успокоява, че макар и с поетите саможертви ще успеем да се самосъхраним и много скоро да се изправим и усмихнем още по-силни и духовно пораснали!“, пише Ешкенази на последователите си във Фейсбук.

Фантастико

Разбира се, това няма да замени нашата среща на 4 юни, когато вярвам, че ще празнуваме този мой юбилей в застой“, уточни цигуларят.

Излъчването на концертния запис започва в 20 ч.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах