Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Веско Ешкенази с майсторски клас, след него майсторът отива на турне

Цигуларят ще обучава млади музиканти в къщата-музей на Панчо Владигеров

През април Веско Ешкенази и Людмил Ангелов започват турне, посветено на албума „Танго“. - Веско Ешкенази с майсторски клас, след него майсторът отива на турне

През април Веско Ешкенази и Людмил Ангелов започват турне, посветено на албума „Танго“.

Млади цигулари имат шанса да се включат в майсторски клас на Веско Панталеев – Ешкенази. Това ще се случи от 8 до 10 март, в рамките на „Европейски музикален фестивал“ 2017 – а участниците ще бъдат подбрани лично от Ешкенази.

Желаещите трябва да изпратят заявка за участие, автобиография и свои записи с дължина до 3 минути най-късно до 25 февруари на имейл vladigerov_muzei_sofia@mail.bg. Кандидатите трябва да са на възраст между 12 и 25 години, като препоръчително e в репертоара да се включи творба от Панчо Владигеров. В къщата-музей на негово име в София ще се проведе и майсторският клас.

Най-изявените участниците ще получат възможност да се представят пред публика на заключителния концерт, който ще се състои на 10 март от 19 ч. в залата на Полския институт в София. Корепетитор на часовете, както и на заключителния концерт ще бъде пианистката Ивелина Казанджиева. Събитието се организира от „Кантус Фирмус“, съвместно с екипа на Къщата-музей „Панчо Владигеров“ и със съдействието на Полския институт в София.

През април Веско Ешкенази и Людмил Ангелов започват турне, посветено на албума им „Танго“. На 20-и двамата ще свирят в Габрово, а в следващите дни предстоят събития във Варна, Добрич и Хасково. Сетне, на 20 май, се задава и голям концерт в зала „България“ – тогава Ешкенази, като солист и диригент, заедно с оркестъра на Класик ФМ радио, ще представи „Годишните времена“ от Вивалди и Пиацола.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах