Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Веско Ешкенази свири „Списъкът на Шиндлер“ в НИМ (видео)

Откриват със солов концерт в София изложба, посветена на спасяването на евреите в Европа

Цигуларят Веско Ешкенази ще изнесе кратък солов концерт на 9 ноември в Историческия музей в София. - Веско Ешкенази свири „Списъкът на Шиндлер“ в НИМ (видео)

Цигуларят Веско Ешкенази ще изнесе кратък солов концерт на 9 ноември в Историческия музей в София.

Веско Пантелеев-Ешкенази се завръща за кратко в България, за да изпълни една от най-вълнуващите мелодии в киното – темата от „Списъкът на Шиндлер“ на Джон Уилямс. Цигуларят, който е концерт-майстор на Концертгебау-Амстердам, ще свири на 9 ноември в Националния исторически музей, на събитие от международния проект „ЕвроВизия. Музеите представят Европа“ (ЕМЕЕ). ЕМЕЕ развива иновативната концепция за музеите като „социална арена“ и място за диалог.

Веско Ешкенази пристига в София за началото на „Лаборатории „ЕвроВизии” – серия от изложби и дейности под надслов „Един предмет – много визии – ЕвроВизии”. За откриването в НИМ на експозицията „Крехка толерантност“, посветена на спасяването на евреите в Европа по време на Холокоста, гостът ще изнесе малък солов концерт.

Партньори по проекта ЕМЕЕ на Историческия музей са Националният музей на Словения, Националният археологически музей в Португалия, Университет Аусбург-Германия, Университет Рома-Тре, Италия, Университет Париж-ЕSPE, Франция, Ателие „Брюкнер“ в Щутгарт – Германия и Ателие „Монохром“ Виена. Координацията се осъществява от катедрата по историческа дидактика в Университета в Аусбург под ръководството на проф. д-р Сузане Поп. Проектът се подкрепя от програма „Култура“ на Европейската комисия.

 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg