Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Веско Ешкенази води у нас солистите на „Концертгебау“

Концертът е през месец май в зала 1 на НДК

Заедно със своя Royal Classics Веско Ешкенази ще изпълни произведения на Бах, Паганини, Чайковски и Ботезини. - Веско Ешкенази води у нас солистите на „Концертгебау“

Заедно със своя Royal Classics Веско Ешкенази ще изпълни произведения на Бах, Паганини, Чайковски и Ботезини.

Веско Пантелеев-Ешкенази се завръща напролет в България заедно със солисти на Кралския „Концертгебау“-Амстердам. Виртуозният български цигулар ще излезе пред българската публика на 8 май в зала 1 на НДК с формация, наречена Royal Classics.

Лидер на камерния оркестър е Веско Панталеев-Ешкенази. За тридесет години на сцената маестрото на цигулката има зад гърба си концерти в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия и Китай. През годините е бил солист на Софийската филхармония, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на Монте Карло, Симфоничния оркестър на Мексико сити, Холандския филхармоничен оркестър, Пражкия симфоничен оркестър и Ирландския национален симфоничен оркестър. Ешкенази става концертмайстор на „Концертгебау“ през 2000 г.

В зала 1 на НДК публиката ще чуе гласът на неговата цигулка „Гуарнери дел Джезу“. В програмата са включени произведения на Бах, Паганини, Чайковски и Ботезини. Освен Ешкенази, солисти в концерта са още британският соло контрабасист Доминик Селдис и младата цигуларка Вилияна Бобева.

Билетите за пролетния концерт вече са пуснати в продажба на касите на НДК, в популярни вериги книжарници и в интернет. Първите 200 билета ще бъдат с 10 лв. отстъпка.

Концертът в България ще се осъществи в партньорство с посолство на Кралство Холандия, патрон на събитието е посланик Том ван Оорсхот.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg