Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вестерос отворен за туристи

Зимен хребет, Черен замък и Кралски чертог сред локациите, които ще очакват посетители от следващата година

От догодина всеки ще може да влезе в ролята на Джон Сноу. - Вестерос отворен за туристи

От догодина всеки ще може да влезе в ролята на Джон Сноу.

Време е да започнете да спестявате бравоски монети за палто от кожа не само защото температурите навън рязко паднаха – НВО обяви плановете си да превърне няколко локации от снимките на „Игра на тронове“ в Северна Ирландия в туристически атракции. Те ще са достъпни за посетители още от 2019 г., когато излиза и последният сезон на фентъзи сериала, съобщава „Индиуайър“.

Снимките по осмия сезон вече приключиха, а скоро ще са завършени и всичките шест последни епизода. Тогава почитателите ще могат лично да се разходят във Вестерос, да поизглеждат замислени от ръба на някоя скала в стил Джон Сноу, да се помръщят под язово дърво в стил Нед Старк или да си представят, че хранят трите (вече само два живи) огромни дракона на Денерис.

Във всеки район, ползван за снимачна площадка на продукцията, ще могат да се намерят изложби с реквизит, декори, костюми и всякакви дреболии, използвани пред камера някога през десетте години снимки.

НВО сме въодушевени да отпразнуваме работата на творческите екипи по „Игра на тронове“, като запазим локациите и поканим феновете да посетят Северна Ирландия, за да изследват Вестерос от първо лице – каза Джеф Питърс, вицепрезидент по продажбите на НВО. – Възможността да отпразнувате основната роля на Северна Ирландия в живота и наследството на сериала, да споделите културата, красотата и топлината ѝ е част от вдъхновението на този проект.“

Местата за посещение засега включват замъка на Старките Зимен хребет, главната щабквартира на Нощния страж – Черен замък, както и столицата на Седемте кралства Кралски чертог. Проектът е наречен „Наследството на Игра на тронове“.

Наследството на Игра на тронове“ ще помогне на Северна Ирландия на световно туристическо ниво – коментира Джон Макгрилън, отговорен за туризма в Северна Ирландия. – Приветстваме тази вълнуваща новина от НВО и чакаме с нетърпение много посетители в красивата ни страна като резултат от нея.

Вижте още: ТАКА ЛИ ЩЕ СВЪРШИ „ИГРА НА ТРОНОВЕ“?

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg