VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вестник изтри Меркел от снимка на световните лидери в Париж

Цензурираната снимка без изображенията на Ангела Меркел и Хеле Торнинг-Шмид.  - Вестник изтри Меркел от снимка на световните лидери в Париж

Цензурираната снимка без изображенията на Ангела Меркел и Хеле Торнинг-Шмид.

Държавни ръководители от цял свята излязоха заедно в Марша на солидарността в Париж на 11 януари, посветен на екзекутираните журналисти в редакцията на сатиричното издание „Шарли Ебдо“. Стотици медии от цял свят отразиха историческото събитие. Ултра-ортодоксалният еврейски вестник The Announcer обаче реши да отстрани чрез фотошоп две жени от картинката – германския канцлер Ангела Меркел и премиера на Дания Хеле Торнинг-Шмид. 

Оригиналното изображение показва как всички лидери се държат за ръце. В публикуваната от The Announcer снимка дамите липсват.

Cenzura

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС