Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вестник „К.“ спира да излиза на 1 януари

Детайл от първа страница на Коледния брой на в. „Култура“ през 2017-а - Вестник „К.“ спира да излиза на 1 януари

Детайл от първа страница на Коледния брой на в. „Култура“ през 2017-а

Вестник „К.“ ще преустанови излизането си на 1 януари 2020 г., съобщи главният редактор Копринка Червенкова. Тя обяви, че се задава последният брой на връчването на годишните награди на Съюза на българските журналисти на 1 ноември, когато Червенкова прие отличието „Златно перо“ в категорията „печат“. 

„Благодаря на колегията, че все пак сме забелязани – каза Копринка Червенкова, цитирана в сайта на СБЖ. – Продължавам да се идентифицирам с вестника, в който съм работила от 1975 г. По някаква ирония тази награда идва в момент, в който от 1 януари вестникът спира да излиза. И ако тук се награждават едни будители, то вече е ясно,че има други, нови будители. Сутринта едно лице, което аз отдавна не мога да наричам колега (Георги Коритаров – бел. авт. в СБЖ) обяви новите будители. Той каза, че един от тях е министър-председателят Борисов. И от тук нататък мисля, че за нас няма място и трябва да си отидем. Така че всъщност тази награда увенчава края на едно дълго 62-годишно присъствие на в. „Култура“ на нашата културна територия, но вече му е дошъл краят.“

Под заглавието „К.“ част от екипа на стария вестник „Култура“ продължи да прави изданието през октомври 2018-а. Два мeсеца по-рано издателят му Светослав Божилов реши „Култура“ да се превърне в списание, ръководено от друг главен редактор и с авторите от портал „Култура“.

Вижте още: ДВЕ КУЛТУРИ НА ПАЗАРА

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство