VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Вежди Неуязвимият

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Вежди Неуязвимият

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Вежди Рашидов е магьосник. Той е българският Хари Худини, който също като американския си колега се измъква от наглед невъзможни ситуации, а понякога (например сега) изчезва необяснимо.

Но Худини все пак излиза от водата мокър, а Рашидов излиза и от канализацията сух, при това целият в бяло. Вече го е правил десетки пъти, измъкна се невредим дори от катастрофата КТБ. Извини се (като вкара още някоя обида в извинението) и му се размине. Сега обаче, вместо както почти всеки уикенд да се появи в някое телевизионно студио и да се възмути или да се извини… просто изчезна. Необяснимо!

Вече стават три седмици, откакто се разбра, че трима висши представители на ГЕРБ – шефът на парламентарната група Цветан Цветанов, правосъдната министърка Цецка Цачева и председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов са настъпили мотиката. По-конкретно – Цв. Цв. беше придобил нов апартамент на цена далеч по-ниска от пазарната, Ц. Ц. – също. А пък Вежди Рашидов се е облажил с две от жилищата „на промоция“ (за герберския елит).

Цецка постъпи като мъж и подаде оставка, след нея се включиха и двамата зам.-министри, също „ударени от жилищната криза“ и високия си морал. Подир тях и Цв. Цв. си припомни как Димитър Главчев, Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски… „всеки от тях пое своята морална отговорност, без да е бил виновен в нищо“ – се реши да последва светлия им пример.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

После се оказа, че и шефът на КОНПИ, и министърката на туризма, и… предстои да видим още кой… също са се сдобили с луксозни квадратни метри на цени за залежала стока. И всички – по препоръка на премиера – или подадоха оставки, или излязоха в отпуск „до изясняване на случая“.

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Разбира се, и той като всички останали, без да е виновен в нищо. Но некултурно някак си излиза.

Както след всеки скандал досега (а при него те вече са няколко десетки) Рашидов отново излиза сух от водата. Въпросът е ще се завърне ли отново целият в бяло от там, където се е потопил?

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg