Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Вежди Неуязвимият

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Вежди Неуязвимият

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Вежди Рашидов е магьосник. Той е българският Хари Худини, който също като американския си колега се измъква от наглед невъзможни ситуации, а понякога (например сега) изчезва необяснимо.

Но Худини все пак излиза от водата мокър, а Рашидов излиза и от канализацията сух, при това целият в бяло. Вече го е правил десетки пъти, измъкна се невредим дори от катастрофата КТБ. Извини се (като вкара още някоя обида в извинението) и му се размине. Сега обаче, вместо както почти всеки уикенд да се появи в някое телевизионно студио и да се възмути или да се извини… просто изчезна. Необяснимо!

Вече стават три седмици, откакто се разбра, че трима висши представители на ГЕРБ – шефът на парламентарната група Цветан Цветанов, правосъдната министърка Цецка Цачева и председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов са настъпили мотиката. По-конкретно – Цв. Цв. беше придобил нов апартамент на цена далеч по-ниска от пазарната, Ц. Ц. – също. А пък Вежди Рашидов се е облажил с две от жилищата „на промоция“ (за герберския елит).

Цецка постъпи като мъж и подаде оставка, след нея се включиха и двамата зам.-министри, също „ударени от жилищната криза“ и високия си морал. Подир тях и Цв. Цв. си припомни как Димитър Главчев, Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски… „всеки от тях пое своята морална отговорност, без да е бил виновен в нищо“ – се реши да последва светлия им пример.

После се оказа, че и шефът на КОНПИ, и министърката на туризма, и… предстои да видим още кой… също са се сдобили с луксозни квадратни метри на цени за залежала стока. И всички – по препоръка на премиера – или подадоха оставки, или излязоха в отпуск „до изясняване на случая“.

От цялата съседско-новодомска гербаджийско-ръководна весела компания единствен Вежди Рашидов забрави да поеме своята морална отговорност. Разбира се, и той като всички останали, без да е виновен в нищо. Но некултурно някак си излиза.

Както след всеки скандал досега (а при него те вече са няколко десетки) Рашидов отново излиза сух от водата. Въпросът е ще се завърне ли отново целият в бяло от там, където се е потопил?

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах