Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вежди Рашидов бойкотира Слави Бинев

Министърът няма да прати свой представител на първото му заседание в парламента

"Ако не успеят да ме изчегъртат оттук с всичките си гадни способи, ако успея да удържа на напъна, аз ще бъда изнесен оттук на ръце!", каза миналата седмица Слави Бинев. - Вежди Рашидов бойкотира Слави Бинев

"Ако не успеят да ме изчегъртат оттук с всичките си гадни способи, ако успея да удържа на напъна, аз ще бъда изнесен оттук на ръце!", каза миналата седмица Слави Бинев.

Министърът на културата бойкотира днес Комисията по култура и медии в парламента и няма да изпрати представител на заседанието им, съобщиха от висшето арт ведомство. В часа, обявен да първата среща на комисията – 14, 30, започва Ден Втори на протеста на творците срещу председателя на културата в Народното събрание Слави Бинев.

„Екипът на Министерството на културата няма да отиде днес на заседанието на Комисията по култура и медии в Народното събрание за разглеждането на бюджета, – гласи официалната позиция на министерството, разпространена до медиите. – Решението е взето в знак на солидарност с тревогите, притесненията и острото недоволство на творческите гилдии от избора на председател на тази комисия. Припомняме, че министър Рашидов неколкократно заяви, че не би си позволил да коментира решения на върховния законодателен орган – българския парламент, но е длъжен и реално защитава интересите на българските творци.

Във връзка с това решение екипът на Министерството на културата проведе разговори с народните представители от ГЕРБ в Комисията по културата и медиите, като представи своята позиция по проектобюджета и ги помоли да защитят бюджета на Министерството на културата за 2015 година в съответствие с процедурата по обсъждането на бюджета в парламентарните комисии.“

Бюджетът за култура за 2015 г., който ще бъде обсъждан в комисията, ще бъде в размер на 126 млн. лв. В сравнение с 2014 г. увеличението е с 6 млн. лв.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС