POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вежди Рашидов показа Ларгото на туркменци

Делегация от Азия се разходи из антична Сердика

Ръководителят на делегацията Шамухамет Дурдилиев е поздравил Вежди Рашидов и е изразил възхита от археологическото богатство в центъра на София. Снимки: Веселин Боришев, Клуб Z - Вежди Рашидов показа Ларгото на туркменци

Ръководителят на делегацията Шамухамет Дурдилиев е поздравил Вежди Рашидов и е изразил възхита от археологическото богатство в центъра на София. Снимки: Веселин Боришев, Клуб Z

Министърът на културата Вежди Рашидов в сряда лично е показал Античния комплекс „Сердика“ на Ларгото на правителствената делегация от Туркменистан, която е на тридневно посещение в България, става ясно от прессъобщение на културното ведомство.

Въпреки че реализацията на проекта предизвика обществени брожения у нас и съмнения в бутафория, руините са предизвикали възхитата на чуждестранните посетители.

Според информацията, ръководителят на делегацията Шамухамет Дурдилиев, заместник-председател на Кабинета на министрите на Туркменистан, е поздравил Рашидов и е изразил възхита от археологическото богатство в центъра на София и от грижата, проявявана за опазването му.

Вежди Рашидов води делегацията от Туркменистан из руините на Сердика.

Вежди Рашидов води делегацията от Туркменистан из руините на Сердика.

Заедно с културния министър на Ларгото са били още и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев, заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов, както и Стоян Братоев, директор на „Метрополитен” ЕАД.

По-късно делегацията от Туркменистан е разгледала и други културни забележителности в София.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg