Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вежди Рашидов с открит урок в Квадрат 500

Министърът на културата кани деца в музея, за да им говори за изкуство

Вежди Рашидов обсъди със Синдиката на учителите да има ден на отворените врати във всички музеи и галерии у нас. - Вежди Рашидов с открит урок в Квадрат 500

Вежди Рашидов обсъди със Синдиката на учителите да има ден на отворените врати във всички музеи и галерии у нас.

Вежди Рашидов ще изнесе открит урок по изобразително изкуство в Националната галерия „Квадрат 500”, съобщават от Министерството на културата. Лекцията ще бъде пред деца и ще бъде проведена наесен, в началото на учебната година.

Скулпторът заяви намерението си днес на работна среща във висшето арт ведомство в рамките на идеята на Синдиката на българските учители за пълноценен достъп на младите хора до културните ценности и духовния живот. На срещата в министерството бяха обсъдени възможностите за въвеждане на един ден, в който музеите и галериите да работят с отворени врати – т.е. с безплатен вход – така деца, ученици и педагози да имат непосредствен допир до изкуството и културата.

Участниците в срещата се обединиха и около идеята за търсене на нови форми на представяне на изкуството пред учениците.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg