VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вежди Рашидов за петицията за оставката му: Не съм любовница на целия свят

„Кой ще ми забрани на мен свободата на словото”, коментира скулпторът депутат

„Много важно…“, коментира Вежди Рашидов петицията за оставката му, внесена от проф. Георги Каприев в парламента. Снимка:  БГНЕС - Вежди Рашидов за петицията за оставката му: Не съм любовница на целия свят

„Много важно…“, коментира Вежди Рашидов петицията за оставката му, внесена от проф. Георги Каприев в парламента. Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов отговори на петицията за неговата оставка, внесена в Народното събрание от проф. Георги Каприев. Подписката с искане скулпторът да подаде оставка като председател на парламентарната Комисия по култура и медии бе внесена днес, 17 юли, в Народното събрание. Причината е „дългогодишното скандално поведение на г-н Рашидов“, а като конкретен повод вносителят ѝ и организатор проф. Георги Каприев посочва статията „За чистотата на духа и търговията с медийни услуги“, публикувана във в. „Труд“.

„Какво значи това? Нищо. Може ли така да се говори, какво значи искам?! Той не иска, други ме искат. Не може в крайна сметка да ме обичат всички, аз не съм любовница на целия свят. Негова е волята, нека да внесе. И второ, много важно… едва ли за мен това е най-важното нещо на света. Догодина правят 70 години, трябва да правя хубава изложба. Имам доста работа“, коментира петицията Рашидов пред Клуб Z.

В типичен за него стил председателят на Комисията за медии и култура се обръща към всички над 1300 души, които са се подписали под петицията. Сред тях са литературният критик Миглена Николчина, поетите Иван Ланджев, Стефан Иванов, Марин Бодаков, Ангел Игов, режисьорът Костадин Бонев, художникът Владо Руменов, актрисата Рени Врангова, журналистът Христо Буцев, философът и журналист Тони Николов, сценаристът Иван Кулеков и още много други.

„Все едно е да отида и аз поискам оставката на всеки един университетски преподавател. Кой ще ми забрани свободата на словото. Това не е добре за тези, които реват за свобода на словото. Защо на мен ми се забранява на мен да говоря свободно? Не е честно. Явно свободата на словото е само за тях. Мен са ме избирали с избори, аз не съм парашутист“, казва скулпторът политик.

Вижте още: ОСТАВКА ЗА РАШИДОВ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg