Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Вежди в еротични игри с четката

Еротичните откровения на Вежди Рашидов са между 7 и 14 октомври в галерия "Арте". - Вежди в еротични игри с четката

Еротичните откровения на Вежди Рашидов са между 7 и 14 октомври в галерия "Арте".

Ползите от това, че Вежди Рашидов повече от година не е министър на културата, са повече от недостатъците. Изкуството само спечели от завръщането му в ателието и работата, за която е роден. Доказателството ще е пред очите на всички между 7 и 14 октомври. Тогава в столичната галерия „Арте” скулпторът вади на показ еротични откровения.

Vejdi1-a

Онези, които познават творчеството на Рашидов, много пъти са виждали какво става, когато грабне восъка, за да моделира желаното. Сега обаче Вежди прокарва по тялото четка, за да обезсмърти желанието. Експозицията му „Еротикон” представя акварели, запечатали съкровени моменти – на чистото изкушение, на прелюдията към екстаза и на „морето на спокойствието”, което идва след предела.

Впечатляваща е лекотата, с която скулпторът владее изразните си средства. Акварелната рисунка за него е уж нетипична територия, но на уменията му ще завидят доста звани живописци. И с основание.

Че водата и боите за Рашидов са не по-малка стихия от бронза, се видя и при предишните му изяви в „Арте”. За изложбите с акварели от циклите „Конете” и „Цветята” все още се говори като за събитие.

Относно предстоящата експозиция „Еротикон” от галерията коментират:„Надяваме се, че не пуританското любопитство ще доведе публиката до тази изложба, защото при Вежди телата, жените са не само натурални, истински, живи, но и майсторски с лекотата на акварелната техника и силата на мощния му творчески заряд”.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg