Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вход свободен за ученици в 8 музея на Трети март

НИМ ще бъде безплатен за всички на Националния празник

Колаж: Емил Георгиев - Вход свободен за ученици в 8 музея на Трети март

Колаж: Емил Георгиев

Осем държавни музея ще бъдат с вход свободен за ученици и учители на 3 март, Националния празник. Посещението ще става срещу представяне на ученическа карта и книжка за учениците, а за учителите – със със служебна карта или бележка. 

Безплатният вход важи за 3 март (четвъртък), но много от културните институти ще може да бъдат посетени без билет от ученици и учители на 4 март (петък). Целта на инициативата е насърчаване на интереса на най-младите към българската история и традиции, съобщават организаторите от министерствата на културата и образованието.

Безплатният вход ще важи Националния исторически музей, Националната галерия в София (включително „Квадрат 500”), Националния политехнически музей, София (само на 3 март), Националния музей „Земята и хората” – София, Националния литературен музей – София, Националния музей „Шипка – Бузлуджа” в Казанлък, Музея „Христо Ботев“ – Калофер, Музея „Васил Левски” – Карлово.

Министрите Меглена Кунева и Вежди Рашидов призовават родителите да заведат своите деца да разгледат българските музеи в почивните дни.

На 3 март Националният исторически музей ще бъде безплатен за всички посетители.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg