СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Видео от изказването на Явор Гърдев в „Сфумато“

Явор Гърдев твърди, че политиците не разбират защо трябва да отпуснат повече пари на творците, тъй като не могат да остойностят таланта им. Снимка: Румен Добрев  - Видео от изказването на Явор Гърдев в „Сфумато“

Явор Гърдев твърди, че политиците не разбират защо трябва да отпуснат повече пари на творците, тъй като не могат да остойностят таланта им. Снимка: Румен Добрев

Анализът за състоянието на българската култура на Явор Гърдев в „Сфумато“ предизвика сериозна полемика в интернет. В четвъртък режисьорът бе водещ на дискусия „Какво да се прави?“ в рамките на Малкия сезон на театъра. Една от тезите, които Гърдев разви, бе, че театралната общност се заявява като дясна, изявява се като либерална, а се финансира и съществува като лява.

„Площад Славейков“ публикува цялото изложение на режисьора (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Междувременно в YouTube се появи видео на част от този анализ, заснет от Константин Павлов-Комитата. Предлагаме ви да го видите. Извиняваме се за лошото качество.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg