Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Видео за Бузлуджа сред най-гледаните в „Икономист“ през 2014-а

Навремето е вдигнат за 14 млн. лв., които се равняват днес на 45 млн. долара

Партийното НЛО на Бузлужда "лети" в Топ 10 на най-гледаните видеа в сайта на британското издание.  - Видео за Бузлуджа сред най-гледаните в „Икономист“ през 2014-а

Партийното НЛО на Бузлужда "лети" в Топ 10 на най-гледаните видеа в сайта на британското издание.

Петминутен филм за дом-паметника на връх Бузлуджа, се състезава за един от най-популярните клипове на годината в класация на британското списание „Икономист“. Видеото е четвъртото предложение в чарта и досега е било гледано около 150 000 пъти във фейсбук страницата на медията.

Във филма паметникът е описан като някогашна светиня на Българската комунистическа партия, открит през 1981 г. „Икономист“ разказва как футуристичната постройка, приличаща на летяща чиния, някога е била символ на управляващата партия, а сега е изоставена и тъне в разруха. Построена е навремето за 14 милиона лева, днешни 45 милиона долара. В градежа й, продължил 5 години, са били ангажирани над 6 000 души, между които имало художници, скулптори и дори войници от Българската народна армия. Целта на това съоръжение е била да пропагандира мощта на комунистическата партия. Жалкият вид на съоръжението днес демонстрира отношението на българите към тоталитарната власт.

Гледката в "чинията" днес е апокалиптична.

Гледката в „чинията“ днес е апокалиптична.

Видеото е събрало над 1000 лайка и е споделяно 500 пъти.

Вижте го:

https://www.facebook.com/video.php?v=10152913861594060&fref=nf

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg