POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Виктор Николаев продължава сам: Ани Цолова не е уволнена или уличена

Журналистката: Избрах нова посока

От понеделник ще бъда сам [в ефира на „Здравей, България“], поне на първо време“, обяви водещият Виктор Николаев. Снимка: Нова тв - Виктор Николаев продължава сам: Ани Цолова не е уволнена или уличена

От понеделник ще бъда сам [в ефира на „Здравей, България“], поне на първо време“, обяви водещият Виктор Николаев. Снимка: Нова тв

Ани Цолова не е уволнена, нито уличена, обяви Виктор Николаев, дългогодишен партньор на журналистката пред камерата. По думите му, тя започва нов проект, а той ще продължи да води сутрешния блок на Нова телевизия сам. Засега.

„В края на предаването днес искам да ви кажа нещо много лично и важно за мен – каза Николаев тази сутрин. – Преди 4 години по същото това време заедно с Ани и продуцентите подготвяхме първия си сутрешен блок за ефира на Нова телевизия. С Ани се появихме на 9 септември 2013 г. в това студио в едно доста бурно време. Виждахте ни заедно с Ани 4 години в ефира на „Здравей, България“, преди това заедно водихме от 2010 г. насам, седем години са си това. 

И – да, от понеделник няма да е така. Ще бъда сам, поне на първо време. И не ми е лесно, след 7 години прекрасно партньорство с Ани. Много близки приятели сме – не просто телевизионната двойка или тандемът в ефир, който познавате. И съм благодарен, че професията, която често ни отнема страшно много: от нервите, от времето, от близките, от съня, от добрината ни понякога – всъщност ни дава и много хубави срещи, срещи с честни, открити и смели сърца. Едно от тях, точно такова честно, открито и смело, е сърцето на Ани. 

Сега мога да ви кажа, че тя продължава, живи и здрави сме – не е уволнена, не е уличена… или каквито там глупости, кафяви, ще чуете и ще прочетете. Ани стартира работа в нов проект, по ново предаване, по Нова телевизия, за което съвсем скоро ще можем да ви разкажем и повече. Аз и екипът на „Здравей, България“ й пожелаваме „На добър час, мила Ани“. 

Междувременно от Нова разпространиха официално новината за промяната в сутрешния блок на телевизията – без Анна Цолова.

„Тази есен едно от най-популярните лица в ефира на NOVA и водеща на сутрешния блок „Здравей, България“ – Анна Цолова, отваря нова страница в кариерата си. Ани подготвя друго предаване, което зрителите на NOVA ще могат да гледат скоро. „Здравей, България“ ще продължи да се излъчва в познатото на аудиторията програмно време, с досегашния водещ на предаването Виктор Николаев“, казват от медията.

Цитирана е и самата Цолова:

„След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на NOVA един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година. Обявявам го в момента, в който съм готова с екипа и концепцията за неговия успешен старт. Това е мой дълго обмислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на зрителите през всичките тези години. Ще бъдем отново заедно скоро. На Виктор – един от най-добрите ми приятели, и на екипа на „Здравей, България“, желая успех“.

„Това е мой дълго обмислян професионален избор“, обяснява промяната в кариерата си Анна Цолова.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg